by Lienke

Waarom sporten op de vroege morgen?

Zelf train ik elke werkdag om 07:00 uur. Soms zelfs om 06:30 uur als de gym eerder open gaat. Mijn ochtend is niet compleet als ik geen workout heb kunnen doen. Ik weet niet beter. Het zweten, mezelf uitdagen en vooral een moment om te werken aan mijn fitheid. Ik kan echt honderden reden vinden om aan te geven hoe fijn een workout op de vroege morgen is. Dit zijn de belangrijkste:

Happy feeling. Je word nog gelukkiger door sporten. Sporten in de vroege ochtend maakt dat je de hele dag geniet van je endorfine rush. Endorfine is de belangrijkste stof die vrijkomt tijdens het sporten, doordat het je een gelukkig gevoel geeft. Het maakt je gelukkiger.

I am awake! Rol met wallen richting de gym, doe je workout en.. voila! Ze zijn verdwenen. Een frisse kop waar geen enkel masker tegen op kan. Het maakt je meer alert. Dat betekent ook dat je in de avond beter slaapt.

Concentratie to the max! Uit vele onderzoeken blijkt dat je door een ochtend workout gedurende dag meer concentratie hebt. Ideaal voor een lange werkdag dus. Nog meer successen boeken dus.

What a space. Terwijl de andere slapen, ben jij al lekker aan het knallen. Dit is 1) een heerlijk gevoel want iedereen is jaloers 2) wat een rust. Alle apparaten zijn vrij.

Healthy freak. Door dat je in de ochtend meteen een gezonde tone zet, heb je minder snel de verleiding om ongezond te gaan eten.

BURN CALORIES! Je geeft je stofwisseling een behoorlijke boost door de dag te beginnen met sporten. Dat betekent: meer calorieën verbranden gedurende de dag.

Nou.. als dit je al niet overtuigd om het eens te proberen.. dan weet ik het ook niet meer! In de stap 3 categorie Work Out vind je nog meer inspiratie voor de workouts die je op de vroege morgen kan doen en geen ik je nog meer tips waarom een workout zo belangrijk is.

Wist je trouwens dat ik eens per week ook een live workout geef via Instagram?

 

Avatar
Lienke