Waarom verbrandt de een meer calorieën dan de ander?

Vraag jij je af hoe het kan dat de ene persoon alles kan eten zonder dik te worden en jij al aan lijkt te komen van een handje chips? Oneerlijk, I know. Maar hoe kan het eigenlijk dat de een meer calorieën verbrandt dan de ander?

calorieën verbranden

Iedereen is verschillend

Iedere persoon heeft een andere dagelijkse caloriebehoefte. Dit heeft alles te maken met de snelheid van je stofwisseling, ook wel metabolisme genoemd. Je stofwisseling is de drijfveer achter de verbranding van dagelijkse calorieën. Afvallen of aankomen heeft dus niet alleen maar te maken met meer of minder eten en bewegen, maar eerder met de snelheid van je stofwisseling.

Eten en calorieën verbranden

Dit betekent dus dat mensen met een snelle stofwisseling vaak meer kunnen eten zonder daardoor aan te komen. Andersom werkt dit precies hetzelfde. Als jouw stofwisseling langzaam werkt, kom je veel sneller aan als je ongezond eet en minder beweegt. Het belangrijkste is om te weten hoe snel jouw stofwisseling werkt en daar je voedingspatroon op aan te passen. Als je bijvoorbeeld weet hoe veel energie jij op een dag verbruikt, weet je ook hoe veel calorieën je zou mogen eten. Check op deze website een handige rekentool.

jamie-matocinos-745630-unsplash.jpg

Verschil tussen man en vrouw

Vrouwen worstelen net iets vaker met het verliezen van kilo’s dan mannen en dat is geen toeval. Helaas is het echt zo dat mannen over het algemeen meer calorieën opnemen dan vrouwen en vrouwen voedingsstoffen ook makkelijker opslaan als vet in het lichaam. Het mannelijk lijf bestaat uit meer spier- en botmassa, waardoor het calorieën sneller verbrandt en minder vet opslaat.

Stofwisseling versnellen

Tot slot geef ik je graag wat tips mee om je stofwisseling te versnellen:
1. Krachttraining. Meer spiermassa zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling sneller gaat werken.
2. Eet voldoende. Volg geen crashdieet en ga ook niet (veel) minder eten. Hierdoor krijg je te weinig calorieën binnen. Uiteindelijk gaat je lichaam spieren verbranden als er minder calorieën binnenkomen dan je nodig hebt. Minder spiermassa betekent een vertraging van je stofwisseling.
3. Vezels! Vezels vind je in fruit, groenten, sla en peulvruchten. Deze producten bevatten amper calorieën en je lichaam heeft er veel moeite mee (dus verbrandt er veel) om ze te verwerken. Hierdoor wordt je stofwisseling versneld.

deargoodchallenge jump jump

[2] Bron 2

[3] Bron 3 

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek