blog

Waarom vroeg opstaan en sporten in de ochtend?

Waarom wil je eigenlijk een Ochtendgekkie zijn? Waarom zou je vroeg opstaan en gaan sporten in de ochtend? Als je Lienke volgt, dan weet je dat zo langzamerhand wel, maar om bijvoorbeeld na een relaxte vakantie weer in het ritme te moeten komen kan het geen kwaad om nog even te bedenken waarom die ochtendroutine zo belangrijk is.

De wekker gaat af, en je hebt de keuze: nog even omdraaien en wat extra slaap pakken, of opstaan en de dag beginnen met een vroege ochtendworkout. Hoewel dat warme dekbed misschien verleidelijk is, zijn er superveel voordelen aan vroeg opstaan en sporten in de ochtend. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van omdenken.

Dus… waarom vroeg opstaan?

Boost je metabolisme

Een ochtendtraining kan je metabolisme een flinke boost geven. Het verhoogt de vetverbranding en helpt je de hele dag meer calorieën te verbranden. Dit is goed nieuws voor degenen die willen afvallen of hun gewicht onder controle willen houden.

Verbeter je gemoedstoestand

Sporten zorgt voor het vrijkomen van endorfine, ook wel “gelukshormoon” genoemd. Door ‘s ochtends te sporten, geef je jezelf een natuurlijke stemming-verhogende start van de dag. Daardoor minder stress en meer energie.

Opbouwen van routine

Vroeg opstaan om te sporten helpt bij het opbouwen van een routine. Je voorkomt daardoor de verleiding om je trainingssessie over te slaan doordat je het druk hebt gehad met werk of studie drukte waardoor je eigenlijk te moe bent om die training toch nog op te pakken.

Maar ook…


Meer tijd voor andere (leuke) dingen

Door ‘s ochtends te sporten krijg je gewoon de rest van de dag of de avond meer vrije tijd. Dus een betere werk-privébalans en meer tijd voor sociale activiteiten of ontspanning.

Betere focus en productiviteit

Bewegen in de ochtend helpt bij het verbeteren van je focus en mentale helderheid gedurende de dag. Het kan je helpen om taken effectiever en efficiënter uit te voeren.

Betere slaapkwaliteit

Regelmatig sporten in de ochtend kan helpen om een diepere en meer herstellende nachtrust te krijgen, waardoor je je de volgende dag meer uitgerust voelt.

Conclusie

Vroeg opstaan en sporten in de ochtend heeft superveel voordelen voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Het kan even wennen zijn om dat ochtendritme aan te leren of weer op te pakken, maar de positieve effecten daarvan zijn het echt waard. 

Sta vroeg op, sport als een baas, en lach die snooze-knop uit. Jij hebt de dag al gewonnen voordat anderen überhaupt wakker zijn!

Dus waarom niet morgenochtend die wekker een beetje vroeger zetten en lekker meedoen met een fijne live les in de community om 6.00 uur of 6.30 uur? Niet nadenken, maar gewoon doen! En heb je een beetje hulp nodig? In de leukste ochtend community van Nederland helpen we je om de ochtend voor jezelf te pakken!

Daarna mag je echt trots zijn op jezelf want je verslaat het “Snooze-monster”. En wie wil er nou verliezen van een wekker?😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: