Waarom zijn burpees zo goed?

Niet iedereen houdt van burpees. Sterker nog, de meeste mensen vinden ze verschrikkelijk. Toegegeven, ze zijn intensief en laten alles branden. Maar dat is natuurlijk ontzettend goed voor zowel je uithoudingsvermogen als je spieropbouw. Lees hier waarom burpees nog meer zo goed zijn!

Burpees

Hoe dan?!

First things firt. Wat is een burpee en hoe doe je deze oefening? Er zijn verschillende soorten burpees.

De basis burpee:
Stap 1: Ga rechtop staan en span je buikspieren aan.
Stap 2: Zak in een squat en zet je handen op de vloer.
Stap 3: Spring met beide benen tegelijk in een plankpositie.
Stap 4: Kom terug in de squathouding en ga rechtop staan met je hakken op de grond.

Makkelijk, toch? Als je deze onder de knie hebt kun je nog verdergaan met de burpee voor gevorderden. Burpee all the way, zoals het ook wel genoemd wordt.

Burpee all the way:
Stap 1: Ga rechtop staan en span je buikspieren aan.
Stap 2: Zak in een squat en zet je handen op de vloer.
Stap 3: Spring met beide benen tegelijk in een plankpositie.
Stap 4: Doe nu een push-up (borst tot aan de grond) en duw jezelf terug in de plankpositie.
Stap 5: Spring met beide benen in de squatpositie en maak een hoge sprong.
Stap 6: Maak een zachte landing en voila: een burpee voor gevorderden!

Voordelen van burpees

Dat wil je natuurlijk graag weten. Wellicht dat het jou extra kan motiveren om uiteindelijk zelfs van burpees te gaan houden.

Je verbrandt een hoop calorieën

Burpees in je work-out zullen ervoor zorgen dat je uitgeput raakt. Het is dan ook niet voor niks dat je ontzettend veel calorieën verbrandt als je burpees opneemt in je work-out.

deargoodchallenge jump jump #2

Je traint je hele lichaam

Tijdens het doen van burpees wordt elke spier in je lichaam op de proef gesteld. Als je burpees regelmatig doet, zullen je spieren hier op een mooie manier door gevormd worden. Het zijn namelijk meerdere spiergroepen die je hiermee traint!

Tip: ga aan de slag met de HIIT-workouts van Dear Good Morning voor optimaal resultaat! Muziekje uit de playlist erbij en knallen! Wil je burpees vaker toevoegen aan je work-outs? Maak dan je eigen fitplan, inclusief burpees!

Verbeteren van balans en coördinatie

Omdat de burpee best een aantal bewegingen in zich heeft, werk je ook aan het verbeteren van je balans en coördinatie. Vaak worden burpees op een hoog tempo uitgevoerd wanneer ze onderdeel zijn van een work-out. Dan is een goede balans zeker handig.

Versnellen stofwisseling (metabolisme)

Volgens het American College of Sports Medicine hebben tien burpees zelfs hetzelfde effect op je stofwisseling als een sprintje van 30 seconden, waarbij je je 100% inzet. Een sneller werkende stofwisseling kan ervoor zorgen dat je afvalt.

Waarom ben je nog steeds aan het lezen? Let’s go in de burpeehouding!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  1. Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het die burpees wel. Maar fijn om te lezen waar het nou goed voor is. Dat geeft dan toch een beetje extra motivatie

    Bettie

  2. Bij de bootcamp spelen we spelletjes. Zoals met een spel kaarten mag je niet kijken welke kaart je trekt (voor welke oefening). Als je valsspeelt worden er burpees uitgedeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek