Ochtendroutine van foodie Charlie’s Kitchen

Charlotte is het liefst in de keuken te vinden. Als foodblogger deelt ze op Charlie’s Kitchen de lekkerste recepten. Heeft haar werk als blogger invloed op haar ochtendrituelen? In deze serie Wakker worden met… laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Charlotte

Charlotte blogt sinds een aantal jaar op www.charlies-kitchen.nl. Ze deelt gezonde én iets minder gezonde recepten met haar enorme groep volgers. Ze laat zien dat koken en een gezonde leefstijl hartstikke leuk en niet altijd moeilijk hoeft te zijn. Naast collegablogger van Lienke is Charlotte ook een goede vriendin.

Wakker worden met Charlotte de Jong Charlies Kitchen 2

Charlotte, hoe ziet jouw ochtendroutine eruit op werkdagen?

Ik zet elke dag om 7 uur mijn wekker, start met ademhalingsoefeningen, sluit even lekker mijn ogen en bedenk me waar ik gewoon heel dankbaar voor ben. Daarna drink ik een glas water, neem een koude douche, drink een verse gember thee, maak een bord havermout met fruit en neem even vijftien minuten met een boek voor mijzelf. Het liefste ga ik daarna wandelen, fietsen of sporten. Wat ik doe, hangt af van de afspraken die ik heb staan.

En als je een vrije dag hebt/in het weekend?

Als ik vrij ben word ik meestal rond 8 uur uit mijzelf wakker. Ik kan lekker lang rondhangen in mijn huispak, een goed boek lezen, wandelen in het bos of park of thuis rommelen.

In hoeverre is jouw ochtendroutine bepaald door jouw werk als blogger?

Omdat ik blogger ben is mijn bedrijf 24/7 online. Dit kan een nadeel zijn, maar ook een voordeel. Ik kan altijd en overal werken. Ik bepaal dus ook zelf mijn werktijden. Ik vind een powerstart zeer belangrijk, want met een frisse mind haal ik veel meer uit mijn dag.

Neem je ’s ochtends ook tijd/rust voor jezelf?

Ik ben op dit moment nog herstellende van mijn burn-out. Een half jaar geleden bestond mijn ochtend uit scrollen door mijn tijdlijn, achter mijn laptop zitten en koffie naar binnen gieten om zo snel mogelijk energie te hebben om te knallen. Nu is het anders. Ik geef heel veel om mijn ochtend. Een goede en rustige start geeft mij langdurige energie en focus. Altijd maar rennen in versnelling 5 levert geen goed werk. Door de juiste rustmomenten in te lassen kan je veel beter presteren. Denk maar aan de Formule 1: zij maken toch ook een pitstop om daarna weer 200% door te kunnen gaan? De kracht zit in rust en balans. Laat ik nou net ook staan voor balans met voeding!

Wakker worden met Charlotte de Jong Charlies Kitchen 3

Hoe ziet zo’n goede en rustige start er voor jou uit?

Doordat ik mij het eerste uur nog volledig afsluit van de buitenwereld door bijvoorbeeld mijn telefoon nog op vliegtuigmodus te laten en de tv uit ervaar ik echt rust. Lekker dingen doen waar ik me goed bij voel en energie van krijg zonder afgeleid te worden door allemaal prikkels. Doordat ik rustig en krachtig start kan ik het beste uit mijn dag halen.

Wat beweegt jou om makkelijk op te staan?

Dankbaarheid. Klinkt misschien zweverig, maar dat is het helemaal niet. Want hoe mooi is het dat je weer wakker wordt ‘s ochtends? Dat je weer een dag hebt om iets mee te doen? Dat je weer mag voelen, proeven, bewegen en op avontuur mag gaan? Ik ben blij ‘s ochtends, een nieuwe dag met nieuwe kansen. Let’s do this!

Ben je een ochtend- of een avondmens?

Ik denk dat ik beide ben. Ik ben niet iemand die vroeg in bed ligt. Althans, ik lig doordeweeks rond elven in bed en het weekend veel later.

Wat ontbijt je meestal?

Het liefste start ik met een groene smoothie, een bordje havermout met fruit of rijstwafels met pindakaas en banaan. Maar mijn alltime favorite is toch wel de overnight oats met appel, lekker fris nu voor in de lente.

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

  • Schrijf elke week een weekdoel op en hangt dit naast je bed.
  • Wees dankbaar voor een nieuwe dag en kans!
  • Zoek een lekkere vent die je elke dag uit bed wil schoppen. Werkt ook ;)

Krijg je ook zo’n zin in het creëren van een ochtendroutine door het enthousiaste verhaal van Charlie? Lees dan eens deze blog Over een energieke ochtendroutine: 20 tips voor nog meer inspiratie.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek