Ochtendroutine van RadioDJ Domien Verschuuren

ochtendroutine Domien verschuren

Sommige mensen kiezen er zelf voor om vroeg op te staan. Domien kan niet anders. Zijn wekker gaat elke dag om 03.50 uur omdat hij naar zijn werk moet. In deze nieuwe serie ‘Wakker worden met …’ laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Domien

Domien (29) is radio-dj en presenteert sinds november 2016 tussen 06.00 en 09.00 uur Jouw Ochtendshow op 3FM. Daarvoor presenteerde hij bijna drie jaar lang Dit is Domien in de avond. [edit: tegenwoordig maakt Domien radio voor Qmusic Nederland]

Domien, ben jij een ochtendmens?

Nee en dat ben ik ook nooit geweest. Ik sta vroeg op omdat het moet. Ik moet naar mijn werk. Toen ik nog het avondprogramma “Dit is Domien” deed, reed ik ’s avonds om 22.00 uur naar huis, keek ik nog een serietje en ging ik ook redelijk op tijd naar bed. Ik ben ook geen avonddier die tot 03.00 uur opblijft.

Hoe ziet jouw ochtend eruit op dagen dat je moet werken?

Mijn wekker gaat om 03.50 uur. Dan heb ik 9 minuten om te snoozen. Ik spring uit bed en neem een korte douche. Daar word ik echt wakker van. Vervolgens loop ik naar beneden voor een kop thee en een rijstwafel met kipfilet. Ik neem ongeveer 20 minuten om te ontbijten en mijn Whatsapp bij te lezen of tv te kijken. Om 04.30 uur ga ik mijn haar doen en mijn tandenpoetsen en 10 minuten later stap ik de deur uit.

Ochtendrituelen Domien Verschuuren
Foto: Hans Peter van Velthoven

Heb je ‘s ochtends een momentje voor jezelf nodig of gaat alles gehaast?

Omdat ik vroeg naar bed ga, mis ik nogal eens iets. WhatsApp gaat door, het nieuws gaat door. Terwijl ik ontbijt neem ik de tijd om even bij te lezen. Dat is echt mijn momentje om rustig op te starten en de dag te beginnen.

En als je een vrije dag hebt?

Dan doe ik het veel rustiger aan. Op mijn ideale zaterdagochtend mag ik twee keer snoozen van mezelf. Ik word relaxed wakker rond 08.30 uur, pak een krantje van beneden en begin de dag met het nieuws. Vervolgens ga ik naar de supermarkt voor croissantjes en een vers sapje, die ik met mijn vriendin in bed opeet. Alles mag op half tempo.

Had je moeite met het omgooien van je ritme toen je ’s ochtends ging werken?

Nee, niet echt. Ik heb een goede motivatie om op te staan. Als ik niet opsta, is het ’s ochtends wel erg stil op de radio en heb ik een boze baas achter me aan. Ik heb de leukste baan ter wereld, dus ik doe het met plezier. Ook voelt het goed om vroeg op te staan. Ik voel me er beter bij dan wanneer ik om 10.00 uur mijn bed uitkom voor een afspraak een uur later. Nu ben ik ook weer niet zo iemand die de wekker zet om om 05.30 uur te gaan hardlopen, maar enorm uitslapen doe ik ook niet meer.

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

 1. Houd je doel voor ogen. Prent jezelf in dat er niks gaat gebeuren als je blijft liggen. Of dat nou een fit lichaam is, het bakken van een appeltaart of het opruimen van je huis. Als je genoeg uren hebt geslapen, hoef je niet nog een uur langer te blijven liggen. Als je er al 8 uur op hebt zitten, is een extra uur blijven liggen echt zonde.
 2. Word wakker met muziek in plaats van het harde geluid van je wekker. En een extra tip: zet je wekker dan 6 minuten voor of na het hele uur. Dan word je niet precies wakker in het reclameblok op de radio.
 3. Hoewel het niet goed voor het milieu is, moet ik echt douchen om wakker te worden. Slechts één nummer en dan spring ik er weer onderuit.

Ochtendrituelen Domien Verschuuren

Wie zou jij het liefst in een volgende ‘Wakker worden met …’ willen zien? Laat het ons weten.

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

 • Planner 4 dear good morning

  WORKOUT PLANNER DEEL 4 – WEEKSCHEMA

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 3 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 2 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • ochtendroutine en sportschema dear good morning

  Invulschema’s ochtend en sport – weekschema

  0.00
  In winkelmand

Het leukste cadeau om te geven. Voor alle (nieuwe) ochtendmensen.

Laten we 2021 energiek, fit, gelukkig en succesvol maken.

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.