Ochtendroutine van influencer Japke Janneke

Japke Sybesma is beter bekend als Japke Janneke. Onder die naam inspireert ze haar meer dan 36.000 volgers op Instagram dagelijks met haar hardloop- en wielrenavonturen. Een sportfreak is ze zeker, maar is ze ook een ochtendfreak? In deze serie Wakker worden met… laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Japke Janneke

Japke Janneke (27) is gek op hardlopen en wielrennen en heeft daar haar werk van kunnen maken. Na vier jaar te hebben gewerkt als orthopedagoog gooide ze begin dit jaar de handdoek in de ring en richtte ze zich volledig op haar werk als blogger (japkejanneke.nl) en Instagrammer (@japkejanneke). Op 7 oktober finishte ze alweer haar zesde marathon, dit keer in Chicago. Zo enorm knap!

Wakker worden met Japke Janneke Sybesma 2, ochtendroutine, ochtendfreak

Japke, hoe ziet jouw ochtendroutine eruit op werkdagen?

Ik ben echt een ochtendmens, maar dan wel op een rustige manier. Ik houd ik ervan om rustig op te staan in de ochtend en overal de tijd voor te nemen. Eigenlijk hoef ik nooit een wekker te zetten, omdat ik meestal rond 7.00 uur of 7.30 uur wakker word. Dan ga ik altijd eerst ontbijten, want meestal heb ik meteen honger. Daarna neem ik een lekkere douche en begin ik met mijn werkdag vanuit huis. Wanneer ik een looptraining op mijn programma heb staan, doe ik dit ook het liefst in de ochtend.

Ik probeer elke ochtend echt de tijd te nemen voor mijn ontbijtje en een lekkere koffie. Het liefst zet ik een fijne Spotify-afspeellijst aan en geniet ik heel bewust van de nieuwe dag. Ook is sporten in de ochtend voor mij echt even een momentje voor mezelf.

En in het weekend?

Eigenlijk zien deze ochtenden er voor mij hetzelfde uit. Ik ben op vrije dagen of in het weekend op hetzelfde tijdstip wakker. Zelfs als ik heel laat naar bed ben gegaan. Ook op vrije dagen ga ik het liefst sporten in de ochtend.

Hoe belangrijk is jouw ochtendroutine voor jou?

Ik merk echt dat ik dit rustige opstaan nodig heb om de dag goed te beginnen. Daarnaast merk ik dat sporten in de ochtend mij productiever maakt. Dan heb ik de rest van de dag meer energie om dingen af te maken en langer door te gaan. Ik ben echt een ochtendmens, maar ik kan niet ontbijten in tien minuten en dan al gaan sporten. Ik vind het juist heel prettig om daar de tijd voor te nemen.

Wakker worden met Japke Janneke Sybesma 3, ochtendroutine, ochtendfreak

Wordt jouw ochtendroutine bepaald door jouw werk?

Nee, eigenlijk niet. Het scheelt natuurlijk dat ik zelfstandig ondernemer ben en hierdoor mijn dag zelf kan indelen. Ik neem ruim de tijd voor mijn ochtendroutine. Of ik nou een werkdag heb of vrij ben, dat maakt niet uit!

Wat beweegt jou om makkelijk op te staan?

Het scheelt echt dat ik geen uitslaper ben. Ik kan het niet, al zou ik het willen. Ik ga meestal rond half 11 of 11 uur naar bed. Dit wisselt nog weleens, maar ik vind het wel fijn om rond 11 uur in bed te liggen. Ik slaap ook niet altijd direct, want ik heb vaak moeite met inslapen. Soms is het best lastig dat altijd rond 07.30 uur wakker word, maar ik vind het wel prettig dat ik altijd meteen aan sta in de ochtend. Nu merk ik dat ik makkelijker uit bed ga, omdat ik vaak zin heb in de dag! Ik heb nu werk waar ik veel energie van krijg en ook het sporten is altijd iets waar ik naar uit kan kijken. Hierdoor wordt opstaan veel gemakkelijker.

Wat ontbijt je meestal?

Dit wisselt wel vaak. Soms zijn het rijstwafels met beleg, soms zijn het boterhammen of een bakje yoghurt of kwark met granola. Wel eet ik altijd fruit bij mijn ontbijt en heb ik echt koffie nodig in de ochtend. In het weekend vind ik het heerlijk om ovenbroodjes te maken of croissantjes. Dat zijn echt mijn lievelingsontbijtjes!

Wakker worden met Japke Janneke Sybesma ,Wakker worden met Japke Janneke Sybesma 2, ochtendroutine, ochtendfreak

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

  • Maak van je ochtend een fijn moment voor jezelf. Zorg ervoor dat je niet hoeft te haasten of te stressen in de ochtend, want dan wordt het opstaan zelf ook al veel minder fijn;
  • Zorg ervoor dat je dingen doet, waardoor je graag aan je dag wilt beginnen. Sinds ik mijn dromen ben gaan volgen, vind ik het nooit meer een probleem om mijn bed uit te komen. Ik doe namelijk overdag dingen die ik het liefste doe!;
  • Neem tijd voor je ontbijt! Het lijkt me een ramp om in alle haast een boterham weg te werken in de trein of bus.

Wie zou jij het liefst in een volgende Wakker worden met… willen zien? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek