Ochtendroutine van een sportieve vader

Jeroen Prinse volgt fanatiek het DGM-hardloopschema Sneller worden (5km in 25 of 30 minuten). Via zijn Instagram-account @dadbodbuilder houdt hij ons op de hoogte van zijn (goede!) voortgang. Echt ontzettend leuk om te zien. Toen wij hoorden dat hij ook nog eens een hele fijne ochtendroutine heeft, konden wij niet anders dan hem het hemd van het lijf vragen. Sporten, twee jonge kinderen en een drukke baan; hoe combineer je dat?

Hi Jeroen, vertel eens wat meer over jezelf!

Ik ben Jeroen, 38 jaar, en ik doe veel aan fitness. Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen om de dodelijk saaie cardio in de sportschool te ontlopen. Ik woog toen 113,5 kilo. Hardlopen was daardoor intens door mijn slechte conditie. Toen ik kilo’s verloor en mijn conditie beter werd, begon ik het steeds leuker te vinden.

Daarnaast werk ik bij een grote financiële instelling in Den Haag en woon ik met mijn gezin in Roosendaal. In mijn jeugd vond ik hacken te gek en nu bescherm ik de data van het bedrijf waar ik werk en de data van de klanten. Ik heb echt van mijn hobby mijn werk kunnen maken. 

Hoe gaat het hardlopen nu?

Goed! Ik loop veel met de Zombies, Run!-app. Dat maakt het hardlopen extra leuk. Naast je eigen muziek hoor je een verhaal over zombies die je achtervolgen, waardoor je extra hard gaat lopen. Hierdoor loop ik inmiddels al tien kilometer aan een stuk zonder al te veel moeite. Mijn doel voor dit jaar is de vijf kilometer onder de 27 minuten en de tien kilometer onder de 57 minuten. Daarom gebruik ik nu het schema van Dear Good Morning. Ik probeer drie keer per week hard te lopen, naast mijn trainingen in de sportschool.

Wow, hoe combineer al dat sporten met een druk gezinsleven en baan?

Door mijn ochtendroutine! Ik zet de wekker om 6 uur en soms zelfs om 5 uur als ik ’s avonds niet kan sporten. Dan ga ik namelijk nog voor mijn werk naar de sportschool in Den Haag. Als ik wakker word, ga ik meteen douchen om wakker te worden en dan neem ik havermout en koffie. Ik ben 1,5 uur onderweg naar mijn werk en die tijd gebruik ik nuttig. Ik fiets ruim een kwartier naar de trein voor mijn beweging. In de trein lees ik een non-fictie boek en neem ik twintig minuten om te mediteren. Met de app Calmlukt me dat goed, zelfs in een drukke trein. Uiteraard wel met een goede koptelefoon.

Kost het veel moeite om vroeg op te staan?

Nee, absoluut niet. Ik doe mijn ogen open en ga meteen uit bed. Ik heb altijd zin in mijn dag. Een doel hebben maakt het makkelijker om vroeg op te staan. Met mijn ochtendroutine zet ik de toon voor de rest van de dag. Ik voel me er relaxter en kalmer door.

Veel nieuwe ouders vinden het moeilijk om tijd te maken om te sporten. Hoe doe jij dat?

Je bent toch met zijn tweeën? Geen tijd vind ik geen excuus. Je moet het alleen beter plannen. Mijn vrouw en ik stemmen de sportmomenten goed af. Je hoeft er niet continu beide voor de kinderen te zijn. Een moment voor jezelf is juist heel erg belangrijk.

En tenslotte… Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

  • Begin je dag met de dingen die je belangrijk vindt. Ik ken veel mensen die meteen hun mail openen in de ochtend. Dan leef je naar de prioriteiten van iemand anders in plaats van naar je eigen prioriteiten.
  • Weet waarom je vroeg opstaat. De reden moet zijn dat je iets leuks gaat doen. Voor mij is dat sporten en progressie boeken.
  • Neem de tijd. Liever een extra kwartiertje dan haasten.

Krijg je ook zo’n zin in het creëren van een ochtendroutine door het verhaal van Jeroen? Lees dan ook eens deze blog Over een energieke ochtendroutine: 20 tips voor nog meer inspiratie.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken