Ochtendroutine van blogger Jip Sanders

Yes, we hebben weer een hele nieuwe Wakker worden met… voor je klaarstaan. Dit keer met niemand minder dan de gezellige en supersportieve Jip Sanders. Dat ze van de ochtend houdt, wist ik wel, maar hoe ziet haar ochtendroutine eruit? Heel inspirerend om te lezen dat een rustige ochtend juist ook voor productiviteit kan zorgen!

Jip Sanders

Jip is een 23-jarige sportieveling met Brabantse roots. Samen met drie andere meiden woont ze in een studentenappartementje in Nijmegen, waar ze Pedagogische Wetenschappen studeert. Naast fotograferen, lezen en schrijven krijgt ze veel energie van sporten. Haar passies deelt ze via Instagram (@jipsanders) en haar persoonlijke blog (www.jipsanders.nl). Een uit de hand gelopen hobby, noemt ze het zelf, maar wel eentje waar ze heel erg van geniet!

Wakker worden met Jip Sanders 1

Jip, vertel eens… hoe ziet jouw ochtendroutine eruit op studiedagen?

Ik vind het fijn om mijn dag rustig te kunnen beginnen. Ik sta meestal rond 7.30 uur op en start dan met het maken van een lekker ontbijtje. En ja, daar word ik heel blij van! Ik drink rustig een kopje thee, spreek (als we tegelijk op moeten staan) samen met mijn vriend de dag door en zoek wat spullen bij elkaar die ik nodig heb voor mijn activiteiten van die dag. Na zo’n rustige start en een lekker ontbijtje ben ik helemaal klaar om aan mijn dag te beginnen!

En als je een vrije dag hebt?

Ik vind het moeilijk om lang in bed te blijven liggen, omdat ik meteen als ik wakker word dingen wil gaan ondernemen. Denk aan een lekkere sportsessie of mezelf nuttig maken voor bijvoorbeeld de studie of mijn blog. Maar heel af en toe kan ik enorm genieten van een hele ochtend Netflixen in bed. Dit is meestal het geval na een iets te gezellig feestje (#kater, haha).

Wakker worden met Jip Sanders 3

In hoeverre bepaalt jouw ochtendroutine hoe de rest van de dag verloopt?

Ik vind het fijn om rustig te starten, omdat ik dan voor mijn gevoel de rest van de dag minder achter de feiten aanloop. Wanneer ik in de ochtend haast heb, vind ik dit niet fijn. Maar als ik later op de dag een momentje kan vinden om even tot rust te komen, dan voel ik me ook wel weer prima.

Hoe zorg jij er in de ochtend voor dat je gelukkiger, productiever of fitter wordt?

Ik krijg energie van een goed vullend en voedzaam ontbijtje. Ook vind ik het fijn om mijn dag te starten met een workout. Denk aan een uurtje zweten in de sportschool, een rondje hardlopen of eventjes zwemmen. Het geeft zo’n goed en voldaan gevoel om na een workout aan de rest van je dag te kunnen beginnen!

Wakker worden met Jip Sanders 2

Wat beweegt jou om makkelijk op te staan?

Dit is voor mij geen moeilijke vraag. Een van de redenen dat ik zo gemakkelijk mijn bed uitkom is het ontbijt! Ohh, hier kan ik zo van genieten! Ik snooz dan ook nooit, maar sta meteen op als de wekker gaat. Ik kan echt niet wachten op het ontbijt!

Was is dan je lievelingsontbijtje?

Ik wissel af tussen twee soorten ontbijtjes: een bakje kwark of een havermoutje. Ik eet dit eigenlijk altijd in combinatie met fruit. Meestal is dit een banaantje met wat stukjes appel en/of frambozen. Dit vind ik het allerlekkerste.

Een echt ochtendmens dus! Is dat altijd zo geweest?

Ik ben altijd al wel een ochtendmens geweest, al ben ik de ochtend wel steeds meer gaan waarderen. Ik kan mij herinneren dat ik tijdens mijn middelbareschooltijd wel echt moeite had om vroeg op te staan. Ik denk dat dit mede is veranderd doordat ik nu echt dingen kan doen die ik leuk vind en die meer bij mij passen (zoals een gerichte studie). Ook denk ik dat het erg helpt dat ik nu meer vrijheid ervaar. Voorheen waren er veel dingen die ‘moesten’, zoals naar school gaan. Nu kan ik meer zelf bepalen wat ik ga doen, wat mij eerder motiveert om mijn bed uit te komen.

Wakker worden met Jip Sanders, ochtendmens, ontbijtje

Voor de DGM-lezers die moeite hebben met vroeg opstaan, heeft Jip drie goede tips!

Ga op zoek naar een ontbijtje dat jij zo lekker vindt dat je direct je bed uit komt! ;) En zorg er dan ook voor dat je voldoende tijd hebt in de ochtend om hiervan te kunnen genieten.
 Kijk met een positieve blik naar de redenen dat je vroeg opstaat: ‘als ik nu vroeg opsta dan heb ik vanavond tijd voor Netflix!’ of ‘als ik nu vroeg opsta, is het nog niet druk in de sportschool en heb ik genoeg energie om de rest van de dag te knallen!’
 Mijn derde en laatste tip is saai, tegelijk heel logisch en werkt voor mij heel goed: ga niet te laat naar bed! Want als je pas laat slaapt tja…dan wordt vroeg opstaan nog meer een struggle.

Wie zou jij het liefst in een volgende Wakker worden met… willen zien? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek