blog

Ochtendroutine van een “nieuwe” vader

Jorden Bres heeft een te gekke baan. Hij werkt al meer dan tien jaar als Strenght & Conditioning Coach bij het NOC*NSF voor TeamNL. Epke Zonderland, Henk Grol, Marianne Timmer zijn allemaal getraind door Jorden. Ook was hij personal trainer van onder andere Anna Nooshin, Tim Haars, Fockeline Ouwerkerk en de modellen van Holland’s Next Top Model. Niet de minste namen! Heeft dit werk invloed op zijn ochtendroutine?

Hi Jorden, hoe laat sta jij op werkdagen op?

Mijn wekker gaat tussen 05.00 en 05.15 uur. Als de wekker gaat, sta ik meteen op. Snoozen heeft geen zin. Om 06.00 uur moet ik in de auto zitten, want om 07.30 uur beginnen de trainingen van de nationale judoploeg op Papendal die ik op dit moment begeleid.

Wow, een vroege vogel dus! Ben je dat altijd geweest?

Ja, altijd al. Ik heb bij defensie gewerkt en daar moest ik altijd vroeg op. En sinds dik een jaar hebben we een baby, dus uitslapen zit er niet meer in. Vroeg opstaan is niet altijd eenpretje. Er zit echt een verschil tussen opstaan om 05.15 en 06.15 uur. Het went nooit.

Ga je dan vroeg naar bed?

Nee, dat niet. Voordat we een baby hadden, sliep ik 6 tot 7 uur per nacht. Het is echt lastig om aan de 8 uur te komen. Op vrijdag komt de man met de hamer en doe ik niet veel meer na het werk. Met een baby zit doorslapen er al helemaal niet meer in helaas.

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Ik sta dus uiterlijk 05.15 uur op. Dan begin ik meteen met een glas lauw water en een kop koffie. Ik klap mijn laptop open en start de dag met een half uurtje het nieuws lezen. Dat is echt mijn rustmomentje. Dat half uurtje is heilig. Ook als ik een vrije dag heb of op vakantie ben, start ik de dag op deze manier. Ik moet rustig opstarten en niet gelijk haasten, rennen en vliegen. Ik heb geen zin in stress ’s ochtends. Na dat half uurtje fris ik me op en stap ik de auto in. Vaak neem ik een eiwitshake mee voor in de auto of ontbijt ik als ik op werk aankom.

En tenslotte… Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

  • Zorg ervoor dat je een ochtendroutine hebt. Elke dag hetzelfde, waardoor je ontspant en niet gestrest aan de dag begint.
  • Absoluut niet snoozen!
  • Realiseer je dat je elke ochtend een ontspannen momentje voor jezelf hebt. Ik kijk ’s avonds al uit naar het half uurtje in de ochtend waarop ik koffie drink en het nieuws lees. Dat maakt het makkelijker om op te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: