Ochtendroutine van een “nieuwe” vader

Jorden Bres heeft een te gekke baan. Hij werkt al meer dan tien jaar als Strenght & Conditioning Coach bij het NOC*NSF voor TeamNL. Epke Zonderland, Henk Grol, Marianne Timmer zijn allemaal getraind door Jorden. Ook was hij personal trainer van onder andere Anna Nooshin, Tim Haars, Fockeline Ouwerkerk en de modellen van Holland’s Next Top Model. Niet de minste namen! Heeft dit werk invloed op zijn ochtendroutine?

Hi Jorden, hoe laat sta jij op werkdagen op?

Mijn wekker gaat tussen 05.00 en 05.15 uur. Als de wekker gaat, sta ik meteen op. Snoozen heeft geen zin. Om 06.00 uur moet ik in de auto zitten, want om 07.30 uur beginnen de trainingen van de nationale judoploeg op Papendal die ik op dit moment begeleid.

Wow, een vroege vogel dus! Ben je dat altijd geweest?

Ja, altijd al. Ik heb bij defensie gewerkt en daar moest ik altijd vroeg op. En sinds dik een jaar hebben we een baby, dus uitslapen zit er niet meer in. Vroeg opstaan is niet altijd eenpretje. Er zit echt een verschil tussen opstaan om 05.15 en 06.15 uur. Het went nooit.

Ga je dan vroeg naar bed?

Nee, dat niet. Voordat we een baby hadden, sliep ik 6 tot 7 uur per nacht. Het is echt lastig om aan de 8 uur te komen. Op vrijdag komt de man met de hamer en doe ik niet veel meer na het werk. Met een baby zit doorslapen er al helemaal niet meer in helaas.

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Ik sta dus uiterlijk 05.15 uur op. Dan begin ik meteen met een glas lauw water en een kop koffie. Ik klap mijn laptop open en start de dag met een half uurtje het nieuws lezen. Dat is echt mijn rustmomentje. Dat half uurtje is heilig. Ook als ik een vrije dag heb of op vakantie ben, start ik de dag op deze manier. Ik moet rustig opstarten en niet gelijk haasten, rennen en vliegen. Ik heb geen zin in stress ’s ochtends. Na dat half uurtje fris ik me op en stap ik de auto in. Vaak neem ik een eiwitshake mee voor in de auto of ontbijt ik als ik op werk aankom.

En tenslotte… Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

  • Zorg ervoor dat je een ochtendroutine hebt. Elke dag hetzelfde, waardoor je ontspant en niet gestrest aan de dag begint.
  • Absoluut niet snoozen!
  • Realiseer je dat je elke ochtend een ontspannen momentje voor jezelf hebt. Ik kijk ’s avonds al uit naar het half uurtje in de ochtend waarop ik koffie drink en het nieuws lees. Dat maakt het makkelijker om op te staan.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search