Ochtendroutine van fotograaf Jordi

Het is even geleden dat er een “Wakker worden met…” geschreven is en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Daarom vroeg ik mijn blogger-collega alles over zijn ochtend… Een man? Yes, een man!! Ik heb het natuurlijk over de enige echte Fitdutchie Jordi Sloots.

Als iemand een topondernemer is, dan is het Jordi wel. Founder van Fitdutchies – bijna 70k volgers – bedenker van een online sportprogramma, fotograaf, blogger en online marketeer. Bijna te suf om te zeggen maar Jordi is daarnaast ook nog eens onwijs aardig. Helemaal niet concurrerend, ik kan hem altijd een bericht sturen en hij helpt me met wat ik ook maar wil. Het werd tijd om hem in mijn rubriek te gooien: Wakker worden met…

Jordi, tell me! Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit op werkdagen?

Als zelfstandig ondernemer kan ik zelf bepalen hoe laat mijn dag start en op normale werkdagen sta ik dan ook redelijk laat op, sorry Lienke! Dit wil zeggen dat ik rond 08:00-08.30 opsta. Hoe laat ik dan ga slapen? Rond middernacht.

Pff… ja, dat is wel laat hoor, HAHA! En als je vrij hebt?

Meestal een uurtje later dan normaal! In het weekend zijn al mijn vrienden vrij, wil ik leuke dingen doen en dan vind ik het zonde om lang in bed te liggen. Vroeger was dat wel anders… ik word oud, vind je niet? ;-)

Ja! Ben je. In hoeverre wordt jouw ochtendroutine bepaald door jouw werk als blogger?

Mijn ochtendroutine wordt niet persé bepaald door mijn werk, wel geeft het me de vrijheid om het in te plannen zoals ik wil. Wanneer ik ’s ochtends een afspraak heb of écht geen zin heb schuif ik wat in mijn schema zodat ik op een later moment kan starten.

Neem je ’s ochtends ook tijd/rust voor jezelf?

Regelmatig! Soms sta ik op en ga ik eerst in bad of onder de douche om daarna met mijn telefoon en een koffietje mijn mail en socials bij te werken. Sounds weird, maar werkt voor mij ideaal om wakker te worden.Ik heb 2x een ingeplande wekker om er zeker niet doorheen te slapen! Ik geniet 5 minuten van het besef dat ik nog niks hoef en dan stap ik mijn bed uit, dan heb ik ook behoefte aan mijn ochtendroutine. 

Nee hoor, klinkt juist heel relaxed!! In hoeverre bepaalt jouw ochtendroutine hoe de rest van de dag verloopt?

Veel! Hoe meer werk ik voor 12 uur weet te finishen, hoe rustiger de rest van de dag is. Los daarvan geeft het in mijn hoofd ook een vrijer gevoel. Vaak werk ik ’s ochtends een blok en ’s avonds nog eentje. Keeps me focussed!

Goeie! En sport je graag in de ochtend of liever overdag/’s avonds? – PAS OP MET JE ANTWOORD HE JORDI

Heel divers! Zoals ik net aangaf geeft het me een vrij gevoel om later op de dag niks meer te moeten en vrij te zijn. Soms staan er alleen afspraken gepland in de ochtend en ga ik wat later op de dag!

Wat beweegt jou om (makkelijk) op te staan?

Muziek, eten, koffie en een leuke agenda. Ik vind werken niet erg en sinds een tijdje geef ik meer aandacht aan mijn slaapritme waardoor ik veel beter uit bed kan komen. En energieker! Ik ontbijt vaak redelijk simpel: een eiwitshake met havermout of een bakje kwark met granola en vers fruit. Lekker! Of … als ik tijd heb: heerlijke pancakes zoals deze

Toch jammer dat je mij niet noemt maar oké. Wel een minpuntje. Belangrijker: Ben je een ochtend- of een avondmens?

Ochtenden vind ik absoluut niet vervelend, maar ik ben wel een nachtbraker. Wanneer iedereen slaapt of Netflixt heb ik meer focus om hard te werken. Dit komt vooral doordat ik mega snel afgeleid ben en je overdag toch sneller met mensen appt of Instagram checkt.

Oké… jouw tips om een ochtendpersoon te worden?

Pfff, lastig voor al deze ochtendmensen haha! Okay gaan we:
1. Fix alle dingen die je moet doen zo snel mogelijk zodat je de rest van de dag ‘’rustiger’’ aan kunt doen. Dit geeft mij motivatie om het begin van de dag lekker aan te pakken!
2. Pak een koffietje, check je socials of old school de krant & get your ass to the gym. Dit geeft mij altijd een lekkere boost, ook al voelt dat nog niet zo op het moment dat je opstaat!
3. Check de toffe blog van Lienke voor je portie motivation, haha!    Oké.. je hebt weer een pluspunt gescoord!

Wie wil jij eens in Wakker worden met… zien? Laat het weten in een comment!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek