Ochtendroutine- blogger Maartje van gezondereceptjes

Maartje Bregman is het gezicht achter het Instagram account Gezondereceptjes waar ze haar meer dan 22.000 volgers dagelijks voorziet van de lekkerste recepten en haar sportavonturen. Is ze net zo’n ochtendsportfreak als Lienke of draait ze zich het liefst nog een keer om als de wekker gaat? In deze serie Wakker worden met… laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Maartje

Maartje (19) begon haar Instagram-account Gezondereceptjes en blog gezondereceptjes.blog een aantal jaar geleden om anderen te inspireren met makkelijke en gezonde recepten, haar hardloopavonturen en duurzame fashionkeuzes. Daarnaast studeert ze sinds dit jaar in Eindhoven voor fysiotherapeut en was ze deze hele zomer op Bali te vinden. Een bezig bijtje dus!

Wakker worden met Maartje Bregman 4, gezondereceptjes

Maartje, hoe ziet jouw ochtendroutine eruit op schooldagen?

Op dit moment woon ik nog thuis bij mijn ouders in Utrecht en moet al om 06.15 uur de deur uit als mijn college om 09.00 uur begint in Eindhoven. Gelukkig heb ik een kamer gevonden en is dat binnenkort verleden tijd. Ik sta altijd een uur voordat ik de deur uit moet op. Ik kleed me meteen aan en dan ga ik aan de slag met mijn ontbijtje. Daar neem ik echt de tijd voor.

Oh ja, vertel?

Ik neem er altijd zeker twintig tot dertig minuten de tijd voor. Het ontbijt is het belangrijkste momentje van mijn dag. Ik ga rustig aan de slag met het snijden van lekker fruit en het maken van een havermoutje. En dan moet het er natuurlijk ook mooi uitzien. Niet alleen voor mijn Instagram-foto die ik dagelijks post van mijn ontbijtje. Sowieso smaakt het ook veel lekkerder als het er mooi uitziet. Dit half uurtje is mijn manier van ontspanning.

Wakker worden met Maartje Bregman 2

Dus een saaie boterham met pindakaas zit er niet in?

Ik neem ’s ochtends nog liever minder tijd voor iets anders, dan dat ik geen lekker ontbijtje voor mezelf maak. Op dit moment zit ik een havermoutfase. Voor mijn lievelingsrecept gooi ik havermout met water en pindakaas in de blender. Het papje maak ik warm en bovenop leg ik plakjes banaan en meer pindakaas en agavesiroop. Ik ben gek op pindakaas!

En als je in het weekend meer tijd hebt? Maak je dan nog uitgebreidere ontbijtjes?

Pannenkoeken zijn voor mij echt een feestontbijtje. Die maak ik graag in het weekend. Ik mix dan een banaan met twee eieren en voeg daar bijvoorbeeld cacaopoeder, eiwitten, fruit of pindakaas aan toe. En na het bakken versier ik de pannenkoeken met bijvoorbeeld yoghurt, fruit, zaden en noten. Echt heerlijk! Ook bananenbrood is echt iets wat ik graag in het weekend maak.

Wakker worden met Maartje Bregman 1

Ben jij een ochtendmens?

Ja, zeker! Al van kinds af aan. Ik werd vroeger altijd stipt om 07.00 uur wakker, zelfs in het weekend. Mijn biologische klok wekte me altijd op dezelfde tijd. Ik spring meteen mijn bed uit als ik ’s ochtends wakker word.

Wanneer neem je dan de tijd om te sporten?

Als ik vroeg college heb, sport ik niet ’s ochtends. Gelukkig wisselen mijn tijden op de hogeschool nog wel eens en moet ik soms pas ’s middags of ’s avonds naar college. Dan doe ik wel meteen mijn sportkleding aan als ik wakker word. Toen ik nog in Amsterdam studeerde, ging ik vaak tussen twee colleges door sporten op de campus. Als ik straks minder reistijd heb, wil ik yoga weer oppakken.

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

Doe elke ochtend iets wat leuk is, zoals een lekker ontbijtje maken of jezelf een kwartier gunnen om te lezen;

Zie opstaan niet als straf. Een positieve instelling maakt je dag positiever;

Gewoon doen, haha! Als je 21 dagen achter elkaar vroeger opstaat, wordt het vanzelf een gewoonte.

Wie zou jij het liefst in een volgende Wakker worden met… willen zien? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek