blog

Ochtendroutine- blogger Maartje van gezondereceptjes

Maartje Bregman is het gezicht achter het Instagram account Gezondereceptjes waar ze haar meer dan 22.000 volgers dagelijks voorziet van de lekkerste recepten en haar sportavonturen. Is ze net zo’n ochtendsportfreak als Lienke of draait ze zich het liefst nog een keer om als de wekker gaat? In deze serie Wakker worden met… laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Maartje

Maartje (19) begon haar Instagram-account Gezondereceptjes en blog gezondereceptjes.blog een aantal jaar geleden om anderen te inspireren met makkelijke en gezonde recepten, haar hardloopavonturen en duurzame fashionkeuzes. Daarnaast studeert ze sinds dit jaar in Eindhoven voor fysiotherapeut en was ze deze hele zomer op Bali te vinden. Een bezig bijtje dus!

Wakker worden met Maartje Bregman 4, gezondereceptjes

Maartje, hoe ziet jouw ochtendroutine eruit op schooldagen?

Op dit moment woon ik nog thuis bij mijn ouders in Utrecht en moet al om 06.15 uur de deur uit als mijn college om 09.00 uur begint in Eindhoven. Gelukkig heb ik een kamer gevonden en is dat binnenkort verleden tijd. Ik sta altijd een uur voordat ik de deur uit moet op. Ik kleed me meteen aan en dan ga ik aan de slag met mijn ontbijtje. Daar neem ik echt de tijd voor.

Oh ja, vertel?

Ik neem er altijd zeker twintig tot dertig minuten de tijd voor. Het ontbijt is het belangrijkste momentje van mijn dag. Ik ga rustig aan de slag met het snijden van lekker fruit en het maken van een havermoutje. En dan moet het er natuurlijk ook mooi uitzien. Niet alleen voor mijn Instagram-foto die ik dagelijks post van mijn ontbijtje. Sowieso smaakt het ook veel lekkerder als het er mooi uitziet. Dit half uurtje is mijn manier van ontspanning.

Wakker worden met Maartje Bregman 2

Dus een saaie boterham met pindakaas zit er niet in?

Ik neem ’s ochtends nog liever minder tijd voor iets anders, dan dat ik geen lekker ontbijtje voor mezelf maak. Op dit moment zit ik een havermoutfase. Voor mijn lievelingsrecept gooi ik havermout met water en pindakaas in de blender. Het papje maak ik warm en bovenop leg ik plakjes banaan en meer pindakaas en agavesiroop. Ik ben gek op pindakaas!

En als je in het weekend meer tijd hebt? Maak je dan nog uitgebreidere ontbijtjes?

Pannenkoeken zijn voor mij echt een feestontbijtje. Die maak ik graag in het weekend. Ik mix dan een banaan met twee eieren en voeg daar bijvoorbeeld cacaopoeder, eiwitten, fruit of pindakaas aan toe. En na het bakken versier ik de pannenkoeken met bijvoorbeeld yoghurt, fruit, zaden en noten. Echt heerlijk! Ook bananenbrood is echt iets wat ik graag in het weekend maak.

Wakker worden met Maartje Bregman 1

Ben jij een ochtendmens?

Ja, zeker! Al van kinds af aan. Ik werd vroeger altijd stipt om 07.00 uur wakker, zelfs in het weekend. Mijn biologische klok wekte me altijd op dezelfde tijd. Ik spring meteen mijn bed uit als ik ’s ochtends wakker word.

Wanneer neem je dan de tijd om te sporten?

Als ik vroeg college heb, sport ik niet ’s ochtends. Gelukkig wisselen mijn tijden op de hogeschool nog wel eens en moet ik soms pas ’s middags of ’s avonds naar college. Dan doe ik wel meteen mijn sportkleding aan als ik wakker word. Toen ik nog in Amsterdam studeerde, ging ik vaak tussen twee colleges door sporten op de campus. Als ik straks minder reistijd heb, wil ik yoga weer oppakken.

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

Doe elke ochtend iets wat leuk is, zoals een lekker ontbijtje maken of jezelf een kwartier gunnen om te lezen;

Zie opstaan niet als straf. Een positieve instelling maakt je dag positiever;

Gewoon doen, haha! Als je 21 dagen achter elkaar vroeger opstaat, wordt het vanzelf een gewoonte.

Wie zou jij het liefst in een volgende Wakker worden met… willen zien? Laat het ons weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: