Ochtendroutine van Marije van der Made

Marije van der Made is het gezicht achter het Youtube-kanaal Dit gebeurt er als en haalde daar onlangs haar 100.000ste  abonnee (waaaa! zo knap!). Is ze net zo’n ochtendsportfreak als Lienke of draait ze zich het liefst nog een keer om als de wekker gaat? In deze serie Wakker worden met… laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Marije

Marije is extreem nieuwsgierig en heeft van haar nieuwsgierigheid haar beroep gemaakt (hoe tof!). Ze voert experimenten uit en neemt haar 100.000 abonnees daarin mee via Youtube. Zo leefde ze een week op junkfood, deed ze mee met de 30-day squat challenge en ging ze op retreat. Wat er dan gebeurt? Dat legt ze, soms op hilarische wijze, vast op beeld.

Wakker worden met Marije van der Made - Dit gebeurt er als 2

Marije, hoe ziet jouw ochtendroutine eruit op werkdagen?

Ik ben niet per se een ochtend- of een avondmens, al neig ik meer naar ochtendmens. ‘s Avonds heb ik meestal niet echt creatieve ideeën of de energie meer om knetterhard deadlines af te tikken. Mijn wekker gaat daarom om 07.00 uur. Meestal check ik dan even mijn telefoon voor e-mail, WhatsApp, YouTube-comments en Instagram. Ik wil eigenlijk van deze gewoonte af, maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het nog wel steeds doe. Dan doe ik een paar oefeningen voor mijn rug, douche heel snel en sluit af met koud water. Ik ben nu namelijk bezig met het Wim Hof-experiment. Dan drink ik een kop thee, zet muziek aan (meestal 90’s R&B), maak me op en eet havermout met plantaardige melk, lijnzaad, noten, pindakaas en een banaan of appel erdoor. Daarna stap ik op de fiets naar kantoor of ga ik thuis iets doen.

En als je een vrije dag hebt?

Aangezien onze kat doof en dement is en altijd rond 06.30 uur gaat gillen, omdat ze ons dan kwijt is, ben ik ook in het weekend vroeg wakker. Rond 8.00 uur besluiten mijn vriend Max en ik dat we echt ‘wakker wakker’ worden en drinken dan gezellig een kop koffie in bed samen. Verder verschilt het ritueel eigenlijk niet zoveel van die op een doordeweekse dag.

Wakker worden met Marije van der Made - Dit gebeurt er als 3

In hoeverre is jouw ochtendroutine bepaald door jouw freelance werk?

Het feit dat ik over de vorige vraag moest nadenken en het eigenlijk iedere dag wel anders is, maakt dat het inderdaad wel behoorlijk beïnvloed wordt. Ik heb ook niet echt ‘weekend’ meer. Dat klinkt gek en misschien zelfs in eerste instantie vervelend, maar ik heb juist de luxe om naar mijn gevoel te luisteren en te zeggen: “Het is zondag, ik heb zin om wat te werken”, en op woensdag: “Nah, ik heb geen deadline, dus ik ga een kop koffie drinken met een vriendin, want daar heb ik behoefte aan” bijvoorbeeld.

Neem je ’s ochtends ook tijd voor jezelf?

Dat verschilt heel erg. Soms heb ik gewoon zin om wat te gaan doen en ben ik in een kwartier ready-to-go. Andere dagen ga ik rustig een half uur met m’n kat knuffelen en neem ik juist de tijd om een beetje na te denken.

In hoeverre bepaalt jouw ochtendroutine hoe de rest van de dag verloopt?

Het heeft vaak onbewust wel invloed. Soms heb ik zo’n periode dat ik me heel erg gehaast voel en als ik dat toesta in de ochtend, dan ben ik de hele dag onrustig. Beter kan ik mezelf dan even dwingen te gaan zitten om een kop koffie te drinken terwijl ik naar buiten kijk zonder telefoon om na te denken over mijn prioriteiten voor die dag en erachter te komen dat ik even relaxed moet doen. Het valt namelijk altijd wel mee, je moet gewoon even de tijd nemen om je prioriteiten op orde te krijgen.

Wakker worden met… Marije van der Made en haar ochtendrituelen

Sport je graag in de ochtend of liever overdag of ‘s avonds?

Ik sport het liefst gelijk als ik uit bed rol. Dan voel je je daarna heel lekker en energiek en heb je de hele dag nog voor je. Ik word er ook oprecht blijer van en sta beter in de dag. Anderzijds ben ik ‘s ochtends wel op mijn slapst en vind ik het ook voor de afwisseling fijn om ‘s avonds met een voldaan gevoel na een zaktraining op de bank te ploffen.

Wat beweegt jou om (makkelijk) op te staan?

Ik heb al jaren niet meer gedacht ‘ik heb geen zin in mijn werk’. Er zijn eigenlijk altijd wel dingen waar ik zin in heb die dag en daarnaast sta ik ontzettend positief in het leven. Ik vind zelfontwikkeling mega belangrijk en ben daar veel mee bezig, dus iedere dag is een cadeau om daarmee aan de slag te gaan en hopelijk op mijn manier een steentje bij te dragen aan de wereld door wat ik doe. Klinkt wellicht cliché, maar ik voel dat echt.

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

  • Denk de avond ervoor na over je dag en waar je zin in hebt en/of hoe je je dag wellicht leuker kan maken (met een vriendin afspreken bijvoorbeeld);
  • Zorg dat je koelkast gevuld is met spullen voor een lekker ontbijt;
  • Begin gelijk met wat beweging om je lichaam ‘aan te zetten’. Hoeft geen knetterharde workout te zijn, stretchoefeningen of gewoon een goeie partij seks, als je die optie hebt, zijn top.

Wie zou jij het liefst in een volgende Wakker worden met… willen zien? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek