Ochtendroutine van foodie FitwithMarit

Marit Kloosterboer (27) blogt al vier jaar op Fit with Marit over sporten en (gezond) eten. Is ze net zo’n ochtendsportfreak als Lienke of draait ze zich het liefst nog een keer om als de wekker gaat? In deze serie Wakker worden met… laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Marit

Marit is een sportliefhebber in hart en nieren. Niet voor niets neemt ze haar duizenden volgers mee in haar avonturen via Instagram en haar blog Fit with Marit. Inmiddels liep ze al vele hardloopwedstrijden. Afgelopen jaar liep ze de marathon van New York in een prachtige tijd van 4 uur en 23 minuten en op dit moment traint ze voor de marathon in Berlijn in september (ZO KNAP!).

Wakker worden met Marit Kloosterboer 3

Marit, hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Ik word meestal best vroeg wakker en dan ben ik meteen actief. Ik doe gelijk m’n sportkleding aan. Voordat ik begin met hardlopen, drink ik koffie en eet ik een crackertje met appelstroop. Na het hardlopen maak ik een groot ontbijt voor mezelf en dan begint de dag ‘echt’. In het weekend blijf ik iets langer in bed liggen. Ik kan dan gerust de hele ochtend Netflixen. Als ik op een vrije dag besluit om ‘s ochtends te gaan sporten, dan ziet mijn ochtendroutine er hetzelfde uit als op werkdagen. 

Hoe laat ga je dan naar bed en hoe laat sta je op?

Meestal ga ik rond half 11 naar bed en rond half 8 er weer uit.

In hoeverre is jouw ochtendroutine bepaald door jouw werk als blogger?

Dat gebeurt zeker wel eens. Er zitten ochtenden tussen dat ik dus al om half 8 foto’s aan het maken ben van mijn ontbijt. Daarna upload ik mijn foto’s meteen. Ook bekijk ik ‘s ochtends vaak de updates van anderen.

Wakker worden met Marit Kloosterboer 4

Neem je ’s ochtends ook tijd en rust voor jezelf?

Ik vind sporten in de ochtend echt tijd nemen voor mezelf. Ik krijg daar ook een bepaalde rust van, wat super fijn is voor de rest van de dag.

In hoeverre bepaalt jouw ochtendroutine hoe de rest van de dag verloopt?

Bijna helemaal! Als ik productief ben in de ochtend (door bijvoorbeeld hard te lopen), dan heb ik vaak wel een productievere dag. Dus als ik sport dan is dat echt altijd in de ochtend. Als ik in de ochtend niet sport, dan sport ik de rest van de dag ook niet. Hardlopen is zo’n fijn begin van de dag. Ik ben echt een ochtendmens. ‘s Avonds is mijn batterijtje echt leeg. Dat is altijd al zo geweest. Als ik eenmaal wakker word, ga ik er ook meteen uit. Ik haat snoozen!

Wakker worden met Marit Kloosterboer 5

Oké! Maar wat zorgt er dan voor dat jij makkelijk opstaat?

Dat fitte en voldane gevoel achteraf. Dat is heerlijk! En het gevoel dat het weer een nieuwe dag is die je mag gaan rocken! En eten natuurlijk, dat haalt me ook makkelijk uit bed. Ik ontbijt eigenlijk bijna altijd iets met havermout. Havermout met eiwitpoeder, fruit en chocolade vind ik echt heerlijk. Mijn lievelingsontbijtje is een mugcake. Dat is super makkelijk om te maken, eiwitrijk, vullend en super lekker. Vooral lekker met een gesmolten blokje chocolade!

Wakker worden met Marit Kloosterboer 2

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

  • Leg je sportkleding alvast de avond van tevoren klaar
  • Bedenk de vorige dag alvast iets lekkers om mee te ontbijten. Dan heb je meteen iets om naar uit te kijken als je wakker wordt.
  • Geniet ervan dat het weer een nieuwe dag is!

Wie zou jij het liefst in een volgende “Wakker worden met … “ willen zien? Laat het ons weten.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek