Ochtendroutine van foodie FitwithMarit

Ochtendroutine Fitwithmarit

Marit Kloosterboer (27) blogt al vier jaar op Fit with Marit over sporten en (gezond) eten. Is ze net zo’n ochtendsportfreak als Lienke of draait ze zich het liefst nog een keer om als de wekker gaat? In deze serie Wakker worden met… laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Marit

Marit is een sportliefhebber in hart en nieren. Niet voor niets neemt ze haar duizenden volgers mee in haar avonturen via Instagram en haar blog Fit with Marit. Inmiddels liep ze al vele hardloopwedstrijden. Afgelopen jaar liep ze de marathon van New York in een prachtige tijd van 4 uur en 23 minuten en op dit moment traint ze voor de marathon in Berlijn in september (ZO KNAP!).

Wakker worden met Marit Kloosterboer 3

Marit, hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Ik word meestal best vroeg wakker en dan ben ik meteen actief. Ik doe gelijk m’n sportkleding aan. Voordat ik begin met hardlopen, drink ik koffie en eet ik een crackertje met appelstroop. Na het hardlopen maak ik een groot ontbijt voor mezelf en dan begint de dag ‘echt’. In het weekend blijf ik iets langer in bed liggen. Ik kan dan gerust de hele ochtend Netflixen. Als ik op een vrije dag besluit om ‘s ochtends te gaan sporten, dan ziet mijn ochtendroutine er hetzelfde uit als op werkdagen. 

Hoe laat ga je dan naar bed en hoe laat sta je op?

Meestal ga ik rond half 11 naar bed en rond half 8 er weer uit.

In hoeverre is jouw ochtendroutine bepaald door jouw werk als blogger?

Dat gebeurt zeker wel eens. Er zitten ochtenden tussen dat ik dus al om half 8 foto’s aan het maken ben van mijn ontbijt. Daarna upload ik mijn foto’s meteen. Ook bekijk ik ‘s ochtends vaak de updates van anderen.

Wakker worden met Marit Kloosterboer 4

Neem je ’s ochtends ook tijd en rust voor jezelf?

Ik vind sporten in de ochtend echt tijd nemen voor mezelf. Ik krijg daar ook een bepaalde rust van, wat super fijn is voor de rest van de dag.

In hoeverre bepaalt jouw ochtendroutine hoe de rest van de dag verloopt?

Bijna helemaal! Als ik productief ben in de ochtend (door bijvoorbeeld hard te lopen), dan heb ik vaak wel een productievere dag. Dus als ik sport dan is dat echt altijd in de ochtend. Als ik in de ochtend niet sport, dan sport ik de rest van de dag ook niet. Hardlopen is zo’n fijn begin van de dag. Ik ben echt een ochtendmens. ‘s Avonds is mijn batterijtje echt leeg. Dat is altijd al zo geweest. Als ik eenmaal wakker word, ga ik er ook meteen uit. Ik haat snoozen!

Wakker worden met Marit Kloosterboer 5

Oké! Maar wat zorgt er dan voor dat jij makkelijk opstaat?

Dat fitte en voldane gevoel achteraf. Dat is heerlijk! En het gevoel dat het weer een nieuwe dag is die je mag gaan rocken! En eten natuurlijk, dat haalt me ook makkelijk uit bed. Ik ontbijt eigenlijk bijna altijd iets met havermout. Havermout met eiwitpoeder, fruit en chocolade vind ik echt heerlijk. Mijn lievelingsontbijtje is een mugcake. Dat is super makkelijk om te maken, eiwitrijk, vullend en super lekker. Vooral lekker met een gesmolten blokje chocolade!

Wakker worden met Marit Kloosterboer 2

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

 • Leg je sportkleding alvast de avond van tevoren klaar
 • Bedenk de vorige dag alvast iets lekkers om mee te ontbijten. Dan heb je meteen iets om naar uit te kijken als je wakker wordt.
 • Geniet ervan dat het weer een nieuwe dag is!

Wie zou jij het liefst in een volgende “Wakker worden met … “ willen zien? Laat het ons weten.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

 • Planner 4 dear good morning

  WORKOUT PLANNER DEEL 4 – WEEKSCHEMA

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 3 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 2 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • deel 1 sportplanner fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 1 – weekschema

  0.00
  In winkelmand

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.