Ochtendroutine van hoofdredacteur Milou Turpijn

Milou heeft een druk leven. Hoe kan het ook anders. Milou is hoofdredacteur, sport graag en staat in het weekend nogal eens achter de draaitafel. Hoe zien haar ochtenden eruit? In deze nieuwe serie Wakker worden met … laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Milou

Als hoofdredacteur van het populaire blad Women’s Health kan het niet anders dan dat Milou Turpijn graag sport. Je hebt haar waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen op Lienkes Instagram. Samen staan ze namelijk elke maandagochtend om stipt 07:00 uur in de sportschool.

Milou, hoe zien jouw ochtenden eruit?

Mijn wekker gaat elke werkdag om 06:15 uur. Ik snooze niet, maar spring meteen uit bed. Mijn vriend wil namelijk nog even doorslapen. De dag begin ik met een glas water dat ik drink uit een wijnglas. Ja, echt. Dat geeft me een goed en feestelijk gevoel aan het begin van de dag. Daarna is het tijd om te sporten. De ene keer ga ik naar de sportschool en de andere keer doe ik thuis een yoga-workout.

Hoe laat ga jij naar bed?

Op werkdagen probeer ik om 22:00 uur te gaan slapen. Dat zou wat beter kunnen, want vaak slaap ik pas tussen 23:00 en 23:30 uur. In het weekend moet ik soms draaien en wordt het erg laat. Daarom zet ik in het weekend geen wekker en slaap ik lekker uit.

Sport je altijd in de morgen?

Ja, ik ga juist ’s ochtends, omdat het er ’s avonds vaak bij inschiet. Dat vind ik zonde, want ik word juist hartstikke gelukkig van sporten. Al een jaar of drie doe ik dat vijf of zes keer per week. Ik sport niet ’s ochtends omdat het moet, maar omdat ik het leuk en lekker vind.

Wakker worden met Milou Turpijn
Fotograaf: Jeannette Huisman

Hoe zien jouw ontbijtjes eruit?

Eerlijk gezegd ontbijt ik niet altijd. Ik ontbijt alleen als ik honger heb ’s ochtends. Wel neem ik na het sporten altijd een vegan proteïne shake. Het liefst de chocoladevariant met een extra schepje cacaopoeder, kokoswater en pindakaas.

Wat zou je ontbijten als je een maand lang elke dag hetzelfde moest eten?

Dan zou ik absoluut gaan voor een açaibowl. Mag ik dan wel elke dag andere toppings kiezen? Oh, of een groene smoothie. Dat vind ik ook erg lekker.

Ben je altijd een ochtendmens geweest?

Niet altijd. Toen ik een drukkere baan kreeg, moest ik wel. Als ik ’s ochtends niet zou sporten, dan kwam het er helemaal niet van. In de ochtend heb ik genoeg tijd. Zo begin ik de dag meteen goed.

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

  1. Start de dag met een koude douche als je het moeilijk vindt om ’s ochtends vroeg op te staan. Na een koude douche ben je meteen wakker.
  2. Spreek op maandagmorgen met iemand af. Ik heb elke maandagochtend om 07:00 uur een sportafspraak met Lienke. Ik kan haar niet laten zitten, dus zorg ik dat ik op tijd mijn bed uit ben. Door die afspraak op maandagochtend zit ik meteen in het goede ritme aan het begin van de week.
  3. Hoewel ik hier zelf ook nog iets beter in moet worden: leg ’s avonds op tijd je telefoon weg en kijk geen tv meer. Lees liever een boek voordat je gaat slapen.

Wie zou jij het liefst in een volgende Wakker worden met … willen zien? Laat het ons weten.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek