Wakker worden met… Milou Turpijn

Ochtendroutine Milou Turpijn

Milou heeft een druk leven. Hoe kan het ook anders. Milou is hoofdredacteur, sport graag en staat in het weekend nogal eens achter de draaitafel. Hoe zien haar ochtenden eruit? In deze nieuwe serie Wakker worden met … laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Milou

Als hoofdredacteur van het populaire blad Women’s Health kan het niet anders dan dat Milou Turpijn graag sport. Je hebt haar waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen op Lienkes Instagram. Samen staan ze namelijk elke maandagochtend om stipt 07:00 uur in de sportschool.

Milou, hoe zien jouw ochtenden eruit?

Mijn wekker gaat elke werkdag om 06:15 uur. Ik snooze niet, maar spring meteen uit bed. Mijn vriend wil namelijk nog even doorslapen. De dag begin ik met een glas water dat ik drink uit een wijnglas. Ja, echt. Dat geeft me een goed en feestelijk gevoel aan het begin van de dag. Daarna is het tijd om te sporten. De ene keer ga ik naar de sportschool en de andere keer doe ik thuis een yoga-workout.

Hoe laat ga jij naar bed?

Op werkdagen probeer ik om 22:00 uur te gaan slapen. Dat zou wat beter kunnen, want vaak slaap ik pas tussen 23:00 en 23:30 uur. In het weekend moet ik soms draaien en wordt het erg laat. Daarom zet ik in het weekend geen wekker en slaap ik lekker uit.

Sport je altijd in de morgen?

Ja, ik ga juist ’s ochtends, omdat het er ’s avonds vaak bij inschiet. Dat vind ik zonde, want ik word juist hartstikke gelukkig van sporten. Al een jaar of drie doe ik dat vijf of zes keer per week. Ik sport niet ’s ochtends omdat het moet, maar omdat ik het leuk en lekker vind.

Wakker worden met Milou Turpijn
Fotograaf: Jeannette Huisman

Hoe zien jouw ontbijtjes eruit?

Eerlijk gezegd ontbijt ik niet altijd. Ik ontbijt alleen als ik honger heb ’s ochtends. Wel neem ik na het sporten altijd een vegan proteïne shake. Het liefst de chocoladevariant met een extra schepje cacaopoeder, kokoswater en pindakaas.

Wat zou je ontbijten als je een maand lang elke dag hetzelfde moest eten?

Dan zou ik absoluut gaan voor een açaibowl. Mag ik dan wel elke dag andere toppings kiezen? Oh, of een groene smoothie. Dat vind ik ook erg lekker.

Ben je altijd een ochtendmens geweest?

Niet altijd. Toen ik een drukkere baan kreeg, moest ik wel. Als ik ’s ochtends niet zou sporten, dan kwam het er helemaal niet van. In de ochtend heb ik genoeg tijd. Zo begin ik de dag meteen goed.

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

 1. Start de dag met een koude douche als je het moeilijk vindt om ’s ochtends vroeg op te staan. Na een koude douche ben je meteen wakker.
 2. Spreek op maandagmorgen met iemand af. Ik heb elke maandagochtend om 07:00 uur een sportafspraak met Lienke. Ik kan haar niet laten zitten, dus zorg ik dat ik op tijd mijn bed uit ben. Door die afspraak op maandagochtend zit ik meteen in het goede ritme aan het begin van de week.
 3. Hoewel ik hier zelf ook nog iets beter in moet worden: leg ’s avonds op tijd je telefoon weg en kijk geen tv meer. Lees liever een boek voordat je gaat slapen.

Wie zou jij het liefst in een volgende Wakker worden met … willen zien? Laat het ons weten.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties

De Dear Good Morning Shop

 • DGM-ochtendroutine e-books bundel

  E-books – STAP 1 t/m 4: DGM-ochtendroutine

  28.75
  In winkelmand
 • E-book HIIT work-outs DGM

  E-book – Let’s HIIT it (7 work-outs)

  8.75
  In winkelmand
 • Dear Good Morning e-book STAP 2 Eerder opstaan

  E-book – STAP 2: Eerder opstaan

  8.75
  In winkelmand
 • Dear Good Morning planner Sportschema maken

  Planner – Jouw persoonlijke sportschema

  12.95
  In winkelmand

Join jij de DGM-community?

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.