Ochtendroutine die je leven kan veranderen

Philip Roos laat zich al een lange tijd inspireren door de work-outs van Dear Good Morning. Van een ongezonde levensstijl met overgewicht, naar dertien kilo afvallen in zestien weken. Philip sport vier tot vijf keer in de week om 06.30 uur ‘s ochtends en kan niet meer zonder zijn ochtendroutine. Wij wilden hier natuurlijk alles over weten!

Hi Philip, vertel eens wat meer over jezelf!

Ik ben Philip Roos, 32 jaar en ik woon in Rotterdam. In het verleden heb ik ook in Amsterdam en zelfs in Londen gewoond. Ik werk in de innovatie in de Rotterdamse haven en ik ben een echte gezondheidsfanaat. Geloof me, dat had ik een jaar geleden echt niet durven dromen! Ik kamp mijn hele leven al met overgewicht, maar afgelopen januari was ik er helemaal klaar mee. Dit moest en zou ik anders gaan doen. Ik ben op mijn voeding gaan letten en heel veel gaan sporten. Zwemmen, wielrennen, hardlopen en wandelen. Ik vind het heerlijk! 

Wat goed! Hoe heb je dat precies aangepakt? 

Een goede vriendin van mij had een tijd geleden hetzelfde probleem. Zij besloot het roer compleet om te gooien en is nu een echte ‘fitgirl’. Ontzettend inspirerend! Ik belde haar afgelopen januari op met de vraag, of eigenlijk meer de mededeling, dat ik heel graag haar hulp wilde hebben om gezond en fit te worden. Als nuchtere Rotterdammer was ze meteen enthousiast, maar besloot ze ook een beetje streng voor mij te zijn. Dat had ik in het begin ook zeker wel nodig. Ik ben met de app ‘MyFitnessPal’ aan de slag gegaan om mijn calorieën en macro’s bij te houden. Elke week keken we samen naar het resultaat en stelden we weer een nieuw doel. Daarnaast ben ik vier tot vijf keer in de week vroeg in de ochtend gaan sporten. In zestien weken tijd ben ik daardoor dertien kilo afgevallen. Wat voelde ik mij trots!

Knap zeg! Vroeg in de ochtend sporten zeg je, hoe ziet jouw ochtend er dan uit? 

Elke ochtend gaat mijn wekker om 06.25 uur. Ik sta dan vijf minuten later buiten om driekwartier te wandelen of te gaan hardlopen. Een heerlijk begin van de dag! Daarnaast kies ik ook regelmatig voor krachttraining. Ik haal onder andere inspiratie uit de oefeningen van Dear Good Morning en plan mijn week van te voren alvast in. Dat werkt voor mij heel goed. Ik ben ook totaal niet van het snoozen. Voordat ik er over na kan denken, spring ik mijn bed uit. Ik vind vooral dat wandelen flink wordt onderschat. Het is de perfecte manier om fit te worden en het is daarnaast heel goed voor je mentale gezondheid. Doe je mobiel even weg en kijk wat er allemaal voor moois is om je heen. Mensen leven over het algemeen veel te gehaast. Wandelen is echt een momentje om tot rust te komen. Ik vind het heerlijk hoe in de vroege ochtend de wereld langzaam ontwaakt. Als ik thuis kom, drink ik een kop koffie, ga ik douchen en dan is het tijd voor ontbijt. Hier neem ik ook echt uitgebreid de tijd voor! Een rustig begin van de dag zorgt voor heel veel productiviteit. 

Wat ontbijt je graag en ben je altijd streng met je voeding? 

Ik eet meestal kwark ‘s ochtends. Goed voor mijn macro’s en je kan lekker veel afwisselen. Ik heb denk ik al wel tien verschillende soorten combinaties met toppings heb gemaakt, haha. En nee, ik ben zeker niet altijd streng op mijn voeding. Ik heb één dag in de week dat ik niet op mijn macro’s let. Wel zorg ik dat ik onder mijn calorieën doel blijf, maar voor de rest eet ik dan lekker waar ik zin in heb. Genieten van een borrel op zijn tijd moet ook kunnen. Als je het maar bewust doet. Het is vooral belangrijk om te onthouden dat het geen dieet is, maar een ‘way of living’. 

Het klinkt alsof je heel gedisciplineerd bent! Hoe houd je dat vol? 

Ik weet wat het mij oplevert als ik mij aan deze routines houd. Als ik een keer een dag niet in de ochtend gesport heb, kom ik er de hele dag net niet lekker in en mijn energie is ook een stuk lager. Daarom gebeurt dat zo goed als nooit. Regen of geen regen, ik vind het allemaal geen probleem. Daarnaast werkt het denk ik goed omdat ik het echt voor mijzelf doe. Natuurlijk is het leuk als andere het resultaat zien, maar als je het zelf echt wil, geloof ik dat je heel veel kan bereiken. Daarnaast heb ik een klein gelukje dat ik altijd al wel een ochtendmens ben geweest. Vroeg opstaan is voor mij nooit een probleem.

Wat zou je voor tip geven aan mensen die ook vroeg willen opstaan en gezonder willen leven? 

Kleine stapjes. Zet vooral niet voor jezelf in één keer een te groot doel. Dit kan afschrikken en daardoor demotiverend werken. Ik heb altijd voor mijzelf kleine stapjes gezet en elk succes voelt dan weer als een overwinning. Elke keer mag je weer trots op jezelf zijn dat je weer een stukje verder bent in je proces. Zo was ik altijd een hele slechte hardloper, maar door steeds kleine doelen te stellen, vind ik het nu heerlijk. Qua opstaan is het soms simpelweg ook doen. Oefening baart kunst. Vooral niet snoozen, maar meteen je bed uitspringen zonder na te denken, helpt voor mij heel goed. Alles kan als je het zelf maar echt wil! Als laatste moet je van mij aannemen dat de ochtend gewoon heerlijk is, maar dat weet je vast wel als je Lienke volgt, haha!

Bedankt Philip Roos! Nog meer inspirerende ochtendverhalen lezen? Check dan de andere interviews van ‘wakker worden met’.

Krijg je ook zo’n zin in het creëren van een ochtendroutine door het enthousiasme van Philip? Lees dan eens deze blog Over een energieke ochtendroutine: 20 tips voor nog meer inspiratie.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek