Ochtendroutine van een yogi en hippie

Zoë staat bewust in het leven. Ze mediteert graag, staat drie keer per week in de sportschool en schrijft en filmt over onder andere bewustzijn op haar blog en YouTube-kanaal. Hoe zien haar ochtenden eruit? Gaat ze ook bewust met haar ochtenden om? In deze serie ‘Wakker worden met …’ laten we bekende en minder bekende Nederlanders aan het woord over hun ochtendrituelen.

Over Zoë

Als founder van het populaire platform Moderne Hippies houdt Zoë zich bezig met de wereld mooier maken. Ze schrijft over reizen, natuurlijke/biologische cosmetica, bohemian/duurzame mode, gezond eten en kunst en cultuur. Maar ze organiseert bijvoorbeeld ook de Moderne Hippie Markt in Amsterdam. En dat is niet alles. Zoë heeft ook een eigen YouTube-kanaal Professional Wild Child waarop ze video’s plaatst voor ‘mind, body & soul’ en vlogs maakt over haar reizende lifestyle.

Zoë, hoe zien jouw ochtenden eruit?

Iedere dag – werkdag of niet – mediteer ik direct na het opstaan. Vervolgens zet ik de deur van de slaapkamer open en adem ik een dosis frisse lucht in. Ik drink een glas water, maak een gezond ontbijtje en stap onder de douche. Tijdens het ontbijten schrijf ik vaak op waar ik dankbaar voor ben, maar als ik daar geen tijd voor heb, bedenk ik vooral waarvoor ik dankbaar ben.

Wakker worden met Zoë van Liere

Heeft jouw ochtendritueel invloed op de rest van de dag? Maakt jouw ochtendritueel jou productiever/meer gefocust?

Absoluut! Ik merk vooral of ik wel of niet gemediteerd heb. Door het mediteren kan ik, hoe chaotisch de dagen ook zijn, rust behouden. Ik mediteer nu trouw een paar jaar en heb er echt profijt van. Ook maak ik meestal ’s avonds een concrete to-do-list voor de volgende dag, waarbij ik ongeveer 3 focuspunten heb. Als ik klaar ben met de werkdag, neem ik deze nog eens door. Dit soort praktische lijstjes helpen mij enorm om een productieve dag tegemoet te gaan.

En hoe ziet jouw ochtend eruit als je een vrije dag hebt?

Tijdens een vrije dag neem ik simpelweg wat langer de tijd voor de dingen die ik anders ook doe. M’n ontbijtjes tijdens de werkdagen zijn iets simpeler. In het weekend vind ik het leuk en lekker om iets te maken waar ik meer tijd voor kan pakken, zoals bananenpannenkoeken uit de oven.

Wat ontbijt je het liefst?

Ik ontbijt het liefst vegan en gezond. Als ik weinig tijd heb, is het een kokosyoghurtje met granola, cacao nibs, kokosvlokken en fruit. Geregeld maak ik ook een havermoutsmoothie, een havermoutpapje of een groene smoothie als ontbijt.

Wakker worden met Zoë van Liere

Hoe beïnvloedt jouw freelance werk jouw ochtenden?

Ik ben een avondmens en kan daardoor enorm productieve avonden hebben. Mijn ochtenden beginnen daarom soms wat later dan voor iemand die in vast dienstverband werkt, maar ik maak daarmee net zo goed lange -zo niet langere- werkdagen dan gemiddeld. Daar voel ik me op dat soort dagen dan ook niet (meer) schuldig over. Als freelancer is het wel fijn jezelf structuur aan te leren en vooral gemotiveerd te zijn en te blijven om ook lekker op te staan en om 9.00 uur aan tafel te zitten.

Soms heb ik freelanceklussen waarvoor wél wordt verwacht vroeg aanwezig te zijn. Dat is dan echt even omschakelen voor me. Ik kan het wel, maar geniet des te meer als ik het het merendeel van de tijd zelf in handen heb.

Wakker worden met Zoë Wild

Hoe zorg je ervoor dat je als avondpersoon toch je doelen behaalt?

Ik maak concrete doelen voor een jaar, gevolgd door de doelen die ik ongeveer per maand behaald wil hebben. En dat concretiseer ik dan naar weken en dagen. Per week bekijk ik dus wat ik kan doen, en zo maak ik ongeveer 3 focuspunten per dag voor tijdens de werkweek. Wanneer ik dat nu precies doe, dat maakt mij niet zo gek veel uit. Als iemand geen 9 tot 5 mentaliteit heeft, is het de freelancer en zelfstandige wel!

En tenslotte…

Heb je tips om het makkelijker te maken om vroeg op te staan?

    1. Door gelijk frisse lucht in te ademen, word je echt gelijk wakker!
    2. Probeer echt in te zien hoe belangrijk het is om gezond te ontbijten. Je neemt het de rest van je dag met je mee!
    3. Als je nog nooit hebt gemediteerd, probeer het eens uit. Al is het maar voor 5 minuten. En kijk wat het met je gesteldheid en dagen doet als je het een paar weken achter elkaar doet. In deze video leg ik je uit hoe je het moet doen.

Wie zou jij het liefst in een volgende “Wakker worden met … “ willen zien? Laat het ons weten.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search