Fitter worden met wandelen, tips!

Ik ben super blij te zien dat wandelen van zijn suffe imago af begint te komen. De blog met 5 redenen om te wandelen is niet voor niets heel goed gelezen. En daarom is er vandaag een deel 2: 7 redenen om wandelen minder saai te maken.

Ondanks dat er op de vorige blog veel reacties kwamen van fanatieke wandelaars, hoorde ik ook geluiden over dat wandelen saai zou zijn. Het is niet gek ook, in deze drukke tijd. Thuis heb je enorm veel prikkels om je heen. Het kan heel confronterend zijn om tijdens het wandelen even met niets bezig te zijn. Geen telefoon en geen laptop. Alleen jij en je omgeving. Je gaat je al snel vervelen. Voor iedereen die dit herkent en wandelen saai vindt, zet ik 7 tips op een rij om wandelen leuk te maken.

Begin rustig

Natuurlijk hoef je niet meteen een enorme tocht te maken als je net begint met wandelen. Elk ochtend een half uurtje wandelen, is al hartstikke goed voor je! Want wist je dat wandelen goed is voor je gehele lichaam? Uit sommige onderzoeken is gebleken dat het zelfs beter is dan intensief sporten. Je spieren worden minder belast en daarom is wandelen een geschikte bewegingsvorm voor iedereen! Belangrijk is dat je altijd goed naar je lichaam luistert. Begin rustig en ga niet over je grenzen heen!

Zorg voor een goede wandeluitrusting

Of je nou een beginner bent, of al echt langere stukken wandelt, een goede uitrusting is het halve werk! Zorg voor goede sportschoenen / wandelschoenen met voldoende ondersteuning en denk bijvoorbeeld aan het meenemen wat water, een regenjas en wat eten. Voldoende energie is tijdens een wandeling natuurlijk heel erg belangrijk. Denk daarnaast bijvoorbeeld ook aan: zonnebrand, een hoedje (zoals een vissershoedje) en een EHBO-setje voor de langere wandelingen.

Luister naar podcasts

Soms ben ik zo gewend aan het constant krijgen van prikkels, dat ik ongemerkt tijdens het wandelen naar mijn telefoon grijp. Super stom, want door die telefoon erbij te pakken, is de kans klein dat ik tot rust kom en creatieve uitspattingen krijg. Om me toch ergens op te kunnen focussen, luister ik vaak podcasts. Ik schreef eerder al een blog over mijn favoriete podcasts. Ik heb ook mijn eigen podcast, je kan de Dear Good Morning Podcast op Spotify en iTunes beluisteren.

Steeds een andere route

Het is misschien wat voor de hand liggend, maar wissel je wandelroutes af. Steeds hetzelfde rondje is ook gewoon saai. Maak de ene keer een korte wandeling vanaf je huis en pak in het weekend een keer de fiets naar een mooi natuurgebied. Door je routes af te wisselen, blijft wandelen leuk. Als je een langere wandeling gaat maken, is het ook verstandig om je route van te voren te plannen. Het zal je maar gebeuren dat je mobiel uitvalt en je niet meer weet waar je heen moet, haha.

Houd je stappen bij

Dit is voor mij zo enorm motiverend: stappen tellen. Je hebt er niet per se een smartwatch voor nodig, ook voor je telefoon zijn er verschillende apps die het aantal stappen dat je doet bijhoudt. Ik ga serieus ’s avonds nog even een klein rondje lopen om aan mijn stappendoel te komen. Mocht je een Fitbit hebben, dan zijn de challenges met vrienden leuk. Wie zet deze week de meeste stappen?

Stel doelen

Ik vind het persoonlijk heel fijn om doelen te stellen. Het stellen van een doel kan motiverend werken en is daarnaast gewoon heel leuk! Een wandeldoel kan tijdgebonden zijn (steeds 5 of 10 minuutjes langer), maar ook het aantal kilometers of stappen zijn. En hé, als je je doel behaalt hebt, moet je jezelf wel belonen natuurlijk!

Samen naar buiten

Alleen wandelen is heerlijk ontspannend, maar samen is natuurijk nog leuker! Je kunt bijkletsen met een vriend of vriendin onder het genot van een kopje koffie op de bank, maar je kunt ook een half uurtje gaan wandelen en bijkletsen. Super gezellig én goed voor je gezondheid. Zo zet je ongemerkt veel stappen en wordt er aan je vitamine D-level gewerkt. Heerlijk!

Wandel jij wel eens? Vergeet vooral niet je ervaringen op social media met #deargoodmorning te delen! Ik ben ontzettend benieuwd.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 1. Tip #5 neem een hond!
  Heerlijk minimaal 3x per dag wandelen!
  Altijd iemand die met je mee uit wil en nooit saai.
  Wij hebben een Friese Stabij en die zou het liefst heel de dag wandelen/spelen/zwemmen/hardlopen

 2. Ik wandel elke dag een half uur tot een uur. Door dat ik veel aangekomen ben is wandelen voor mij de perfecte sport! Ik heb een smartwatch en daardoor kan ik nauwkeurig mijn stappen bijhouden. Doordat ik een borderline persoonlijkheidsstoornis heb is het voor mij moeilijk om elke dag de deur uit te gaan. Maar ik ga! Want ik weet dat ik me daar na beter voel!

 3. Ik wandel elke dag een half uur tot een uur. Door dat ik veel aangekomen ben is wandelen voor mij de perfecte sport! Ik heb een smartwatch en daardoor kan ik nauwkeurig mijn stappen bijhouden. Doordat ik een borderline persoonlijkheidsstoornis heb is het voor mij moeilijk om elke dag de deur uit te gaan. Maar ik ga! Want ik weet dat ik me daar na beter voel!

 4. Ik wandel elke dag een half uur tot een uur. Door dat ik veel aangekomen ben is wandelen voor mij de perfecte sport! Ik heb een smartwatch en daardoor kan ik nauwkeurig mijn stappen bijhouden. Doordat ik een borderline persoonlijkheidsstoornis heb is het voor mij moeilijk om elke dag de deur uit te gaan. Maar ik ga! Want ik weet dat ik me daar na beter voel!

 5. Ik probeer elke dag 10km te wandelen, dit omdat het ontspannend is, het is fijn voor de hond, de lijn en de algehele gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek