3
Hoe word je fitter? by Dear Good Morning

Fitter worden met wandelen, tips!

Vandaag begint de Nijmeegse Vierdaagse! Ik ben aanwezig als reporter! Ik ben super blij te zien dat wandelen van zijn suffe imago af begint te komen. De blog met 5 redenen om te wandelen is niet voor niets heel goed gelezen. En daarom is er vandaag een deel 2: 4 redenen om wandelen minder saai te maken.

Ondanks dat er op de vorige blog veel reacties kwamen van fanatieke wandelaars, hoorde ik ook geluiden over dat wandelen saai zou zijn. Het is niet gek ook, in deze drukke tijd. Thuis heb je enorm veel prikkels om je heen. Het kan heel confronterend zijn om tijdens het wandelen even met niets bezig te zijn. Geen telefoon en geen laptop. Alleen jij en je omgeving. Je gaat je al snel vervelen. Voor iedereen die dit herkent en wandelen saai vindt, zet ik 4 tips op een rij om wandelen leuk te maken.

Wandelen saai 4

Luister naar podcasts

Soms ben ik zo gewend aan het constant krijgen van prikkels, dat ik ongemerkt tijdens het wandelen naar mijn telefoon grijp. Super stom, want door die telefoon erbij te pakken, is de kans klein dat ik tot rust kom en creatieve uitspattingen krijg. Om me toch ergens op te kunnen focussen, luister ik vaak podcasts. Die trouwens ook weer heel goed zijn voor je creativiteit!

Wandelen saai 5

Steeds een andere route

Het is misschien wat voor de hand liggend, maar wissel je wandelroutes af. Steeds hetzelfde rondje is ook gewoon saai. Maak de ene keer een korte wandeling vanaf je huis en pak in het weekend een keer de fiets naar een mooi natuurgebied. Door je routes af te wisselen, blijft wandelen leuk.

Wandelen saai 3

Houd je stappen bij

Dit is voor mij zo enorm motiverend: stappen tellen. Je hebt er niet per se een smartwatch voor nodig, ook voor je telefoon zijn er verschillende apps die het aantal stappen dat je doet bijhoudt. Ik ga serieus ’s avonds nog even een klein rondje lopen om aan mijn stappendoel te komen. Een vinkje in de app (de Garmin-app in mijn geval) geeft net dat zetje dat ik nodig heb om nog even te wandelen. Mocht je een Fitbit hebben, dan zijn de challenges met vrienden leuk. Wie zet deze week de meeste stappen?

Wandelen saai 2

Samen naar buiten

Je kunt bijkletsen met een vriend of vriendin onder het genot van een kopje koffie op de bank, maar je kunt ook een half uurtje gaan wandelen en bijkletsen. Super gezellig én goed voor je gezondheid. Zo zet je ongemerkt veel stappen en wordt er aan je vitamine D-level gewerkt. Heerlijk!

Stay tuned voor deel 3 binnenkort, met 5 tips om ongemerkt veel stappen te zetten.

Dit vind jij vast ook leuk:

Dear Good Morning Hoe word je fitter?
Story about:

3 Responses to “Fitter worden met wandelen, tips!”

april 12, 2018 at 9:40 am, Tjeska said:

Hi, kan je een keer een blog maken over je favoriete podcasts? 🙂

Reply

april 17, 2018 at 9:16 am, Lienke said:

GOEIE!!

Reply

juli 03, 2018 at 10:17 am, Waar komt die 10.000 stappen per dag eigenlijk vandaan? said:

[…] niet het enige, hier lees je nog 4 redenen om te gaan wandelen. Vind je wandelen saai, dan heb ik hier laatst tips voor je op een rij […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.