Wanneer je goed in je vel zit – part 2

Wanneer je goed in je vel zit, durf je meer, ben je meer jezelf, kun je betere keuzes maken, bereik je meer en ben je de allertofste. Dit schreef ik in mijn vorige blog. Hier wil ik op inhaken met iets wat ik gisteren las ergens op social media.

Ik heb uren lopen zoeken naar het bericht dat ik gisteren las, maar ik kon het nergens meer vinden. Gevolg was een rood hoofd van woede. Het was zo’n aanstekelijk bericht dat ik zo graag wilde delen! Waarom heb ik het niet meteen goed opgeslagen? Leermomentje dus.

Enfin. De moraal van dit verhaal is blijven hangen en is zeker de moeite waard om te delen. Het zette mij, maar ik weet zeker ook jou, flink aan het denken.

Gezond vs ongezond

Een acteur schreef een verhaal over twee ouderen die hij kent. Een vrouw van 82 en een man van 87. De vrouw van 82 leefde haar hele leven onwijs gezond. Nam elke morgen een groene smoothie, sportte dagelijks buiten in de natuur en was dag in dag uit bezig met routines die goed waren voor haar gezondheid. Water met gember, shotjes tarwegras en ze at verder geen vlees of vis. Ze sliep genoeg uren per nacht en had weinig stress, wat alles bij elkaar zorgde voor voldoende rust in haar leven.

De man van 87 leefde super ongezond. Elke morgen een English breakfast en tussen de middag veel boterhammen met kaas en spek. In de avond meestal pizza of patat en tussendoor kon er nog wel een kroketje bij. Verder vier bakken koffie per dag en amper lichaamsbeweging.

Spijt

Het verbazingwekkende van het verhaal is, dat de vrouw nu bot- en longkanker heeft en niet lang meer te leven heeft. De man van 87 heeft nog geen kwalen en eet nog steeds elke dag wat hij wil. De vrouw gaf aan spijt te hebben van haar obsessieve gedrag. Ze gunde zich niets lekkers (bijvoorbeeld chocolade of een burger) want ze vond dat dit niet gezond genoeg was en niet goed voor het lichaam. De vrouw heeft spijt dat ze zichzelf nooit ander eten gunde dan “groenvoer” en dat zij alleen maar bezig was met een gezonde lifestyle.
De man leefde zijn leven. Is rond zijn 80e wel meer gaan bewegen, want het buikje zat hem toch in de weg. Maar hij voelt zich gezond en is een echte levensgenieter.

Nu niet alles gelijk weg doen

Ik zeg niet dat je ongezond moet gaan eten en dat je groenvoer uit je huis moet verwijderen. Wat bij mij vooral bleef hangen is het feit dat de vrouw zo bezig was met haar gezonde lifestyle dat ze niet meer kon genieten van zowel het leven als het eten. Dat ze, ondanks haar enorme gezonde lifestyle, een ziekte heeft gekregen. Iets dat je juist bij zo’n vrouw helemaal niet verwacht. Tja, hoe de man leeft is natuurlijk niet hoe ik mijn leven zou indelen, maar wat me is bijgebleven is, dat hij elke dag heeft genoten en deed wat hij wilde. En zo toch op een leeftijd kwam waar je u tegen zegt.

Leef

Leef mensen leef! Dat is zo belangrijk als je besluit een Fitgirl te worden. Neem bovenstaand verhaal dan mee in je achterhoofd maar pin je niet vast op alleen maar een gezonde lifestyle. Elke dag kan de laatste zijn en je wilt toch niet terugkijken op een leven waarin je obsessief bezig was met gezond, gezond en nog eens gezond.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek