Wanneer je goed in je vel zit – part 1

Soms zou ik wel eens wat meiden door elkaar willen schudden. Zo van: “Besef je wel hoe zwaar je het jezelf maakt?” Wanneer je goed in je vel zit, kun je zoveel meer genieten. Maar hey, we hebben allemaal wel eens van die fases. Belangrijk is alleen wel dat je weer uit de fase stapt.

Wellicht komt het omdat ik inmiddels wat ouder ben geworden en vaker door heb welke meiden een pak rammel nodig hebben. Of twintig pepers in hun kont. Of eenentwintig.

Mama Lienke is aan het woord. En dit keer over het feit dat ik het zo belangrijk vind dat je goed in je vel zit. Ik betrapte mezelf er vroeger ook vaak op dat ik me schaamde voor iets of teveel nadacht over anderen. Inmiddels heb ik een aardige f*ck them houding gekregen en ik geloof er heilig in dat je daar verder mee komt.

Waarom?

Omdat het zo zonde is als je tijd besteedt aan mensen die lopen te zeiken over of tegen jou, waardoor je minder goed in je vel zit.

Goh, je hebt vast wel eens één van mijn blogs gelezen waarin ik me wilde verdedigen tegen idioten die liepen te zeiken over bikini fitness en het slechte voorbeeld dat dat gaf. Dat Fitgirls een slecht voorbeeld waren voor de maatschappij. Op dat moment voelde ik me genoodzaakt om mijn mening te geven. Ik heb nooit spijt gehad van mijn blogs, want ik houd ervan om mijn mening te geven. Wel heb ik spijt dat ik aan zulke idioten mijn energie heb gegeven en aandacht. Dat verdienden ze helemaal niet.

Maar daar leer je wel van

Dat soort momenten zorgen er voor dat je dus iets moet doen om beter in je vel te zitten. Als ik 100% goed in mijn vel had gezeten, had ik gelachen om al die idioten en mijn rug naar ze toegedraaid. Dat we allemaal wel eens niet lekker in ons vel zitten en dan dingen anders doen dan normaal, is he-le-maal niet erg, zolang je maar beseft dat jij meer waard bent en je je dus helemaal niet zo hoeft te voelen.

Zo ook het meisje die ik gisteren zag. Zo onzeker, terwijl zij, zelfs met mascara tot onder haar kin, de allermooiste zou zijn. Maar nee, de onzekerheid spatte er vanaf en ze was Spaans benauwd dat haar omgeving haar niet goed genoeg vond. En dat nam de overhand. “Liefje toch..” denk ik dan “Met twintig pepers in je reet kom je echt verder. Be good to yourself. En vooral een beetje trots.”

En de conclusie is…

Wanneer je goed in je vel zit, durf je meer, ben je meer jezelf, kun je betere keuzes maken, bereik je meer en ben je de allertofste. Wanneer je goed in je vel zit, durf je meer keuzes te maken. Je vijand, je concurrent of de idioten zullen jou altijd overtreffen als je niet goed in je vel zit.

Zie het als een prio om fitter, gezonder en succesvoller te worden. En go get them!
Wees niet bang, angst is de grootste idioot om te overwinnen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  1. Wat een mooi verhaal weer, ik herken mezelf hier zo in, maar als dat niet in je zit is dat moeilijk. Ik ben zo onzeker (altijd al geweest) en zit al lange tijd niet lekker in me vel, heb nergens meer plezier in. Maar ben al bij de dokter en zo geweest maar die weten niet hoe of wat, dus dan is dat moeilijk. Ik zou zelf het bijltje er bij neer willen gooien. Heb nu 1x in de week pt, en ik vindt dat (pt) leuk om te doen en hij help me enorm, maar het moet wel in je zitten om complimenten en advies aan te nemen, ik denk vaak negatief. Ook vindt ik vaak dat jij met je verhalen gelijk hebt, maar dan denkt een ander gedeelte van mijn gedachten daar weer anders over. Maar vindt het altijd fijn om je verhalen, vlogs en blogs te lezen/kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek