Wat bedoel jij met je hart open stellen?

Rituals stuurde mij laatst een pakketje met een vraag erbij: “What do you think it means to open your heart?”  Die vraag is blijven hangen. Zeker omdat ik er niet meteen een antwoord op kon geven. En jij?

Ik vond het raar dat ik er niet meteen een antwoord op kon geven. Ik bedoel: het gaat hier om iets best wel persoonlijks, iets belangrijks. En ik val stil. Pas later begon ik er langzamerhand een antwoord op te creëren.

Show yourself

Bij het openstellen van je hart denk ik aan het feit dat je jezelf laat zien. Jezelf laat zien in hoe je bent, maar ook in al je emoties. Dus als je verdrietig bent, dit niet verbergt, maar daadwerkelijk laat zien dat je verdrietig bent. Met het openstellen van je hart denk ik aan dat je je volledig uit, dus je gevoel en mening deelt. Ongeacht of dit iets positiefs of negatiefs is. Het is een kwestie van “show yourself”.

Je hart deel je

Ik geloof er in dat je bij iedereen anders je hart openstelt. En dan wil ik het nu voornamelijk even hebben over social media. Ik durf met heel mijn hart te zeggen dat ik de ware Lienke laat zien. Tuurlijk, ik gooi een filter over mijn foto’s maar ik heb nog nooit mezelf bewerkt, gedaan alsof ik happy was wanneer ik dit niet was. Ik probeer op social media echt mezelf te zijn en niet één of ander fake persoon die in het echte leven totaal anders is.

Social media sucks sometimes

Ik trap er toch nog vaak genoeg in. Dat ik denk iemand mega goed te kennen via social media, maar dat je die uiteindelijk in het echt ontmoet en ontdekt dat diegene zo anders is. Dat vind ik dus meteen een voorbeeld van dat je niet een persoon bent die zijn hart openstelt. Ik snap als geen ander dat je jezelf heel anders voor kunt doen op social media, maar is het juist niet super mooi om daadwerkelijk je ware aard te laten zien aan al die mensen die je volgen. Ik kan namelijk nog steeds geen antwoord geven op: “Wat is de reden dat je jezelf anders voordoet dan degene die je echt bent?”

Om die reden denk ik wel eens, social media sucks. Zeker als jij je best doet altijd je hart open te stellen en dat er mensen zijn die het lastiger maken voor jou om dat daadwerkelijk te blijven doen. Ik bedoel, ik ga ook twijfelen aan iedereen die ik volg: hoe zal diegene in het echt zijn?

Gewoon lekker jezelf zijn

En daar had ik ineens het antwoord. Het is niet alleen maar gevoelens uiten en laten zien wie je echt bent, maar ook gewoon eerlijk zijn naar jezelf. Gewoon jezelf zijn, op alle fronten. Dat bedoel ik met je hart openstellen. Naar je familie, je vrienden, maar ook naar je volgers en naar de mensen die je alleen kent van social media. Je zult me maar tegenkomen in real life en dan denken: HUH? WOW! LIENKE BEN JIJ DIT? Ik zou dat echt vreselijk vinden.

Toen ik hier dus over nadacht merkte ik dat ik mezelf ook wel eens op mijn vingers moet tikken. In het online wereldje is het soms lastig om jezelf te blijven. Ook ik vind dat lastig. Maar hoe meer mensen zichzelf blijven en durven te blijven, hoe mooier de wereld wordt. Amen.

Durf jij je hart open te stellen? Hoe denk jij over jezelf zijn op social media?
Dit onderwerp boeit me echt en ik ben vooral benieuwd naar jullie mening.

Deze blog is in samenwerking met Rituals. Maak hier je eigen mooie video zoals in mijn eigen blog. Deel je video met #OpenYourHeart

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken