blog

Wat heb je nodig als je begint met sporten?

Als beginnend sporter zie je soms door de bomen het bos niet meer, er is zo veel informatie te vinden over sport. Om alles wat overzichtelijker te maken helpen wij je graag op weg met wat basis informatie, die je nodig hebt als je begint met sporten. Nu kan jij je ochtendroutine compleet maken met een sportmoment in de ochtend. ZET HEM OP!

De juiste kleding

Goede sportkleding zorgt ervoor dat jij het maximale uit je training kan halen. Niks is zo vervelend een afzakkende sportlegging terwijl je lekker je workout aan het doen bent. Mijn favoriete sportleggings komen van MyProtein. De leggings van Myprotein hebben een hoge band en sluiten nauw aan. Ook voor de mannen heeft Myprotein mooie trainingsbroeken die goed blijven zitten tijdens het sporten. Met de kortingscode DEARGOODMORNING krijg je altijd 36% korting.

Sporten

Om te beginnen met sporten hoef je niet meteen een duur abonnement bij de sportschool af te sluiten. Er zijn genoeg andere dingen die je eerst kan proberen om te ontdekken of jij sporten leuk vind. Zo kan je bijvoorbeeld hier leuke workoutschema’s downloaden die je gewoon thuis of buiten kan doen.

Spierpijn

No pain, no gain. Spierpijn hoort helaas nou eenmaal echt bij sporten. In het ergste geval kan je er soms echt enkele dagen last van hebben. Spierpijn is onvermijdelijk, maar gelukkig zijn er wat wat dingen die het dragelijker kunnen maken. Deze hot and cold pack kan je meteen na het sporten gebruiken. Door de warmte op de spieren wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor je beter herstelt. Heb je toch wat meer behoefte aan een goede massage? Probeer dan eens deze massage bal.

Eiwitten

Eiwitten heb je nodig voor je herstel en opbouw van de spieren. Als beginnend sporter is het voldoende om de eiwitten uit je voeding te halen, door bijvoorbeeld deze lekkere eiwrap met zalm als ontbijt te eten. Ben je al een stapje verder en train je inmiddels al een aantal keer per week met zware gewichten? Dan is het verstandig om eens te kijken naar eiwitshakes of repen. Als krachtsporter heb je tussen de 1,8 en 2,5 gram per kilo lichaamsgewicht nodig. Ieder lichaam is hierin uniek, dus kijk eerst wat werkt voor jou. Vergeet de kortingscode niet.

Shaker

Zoals hierboven al benoemd werd kan je eiwitshakes nemen om zo extra eiwitten binnen te krijgen. Er zijn veel verschillende soorten eiwitten met ieder een eigen werking. Lees deze blog om uit te zoeken welk type eiwitten het beste bij jouw behoeftes past. Heb je de eenmaal een keuze gemaakt, dan kan een shaker niet aan jouw gymcollectie ontbreken. Een shaker zorgt ervoor dat jij de hele dag je eiwitshake zonder klontjes kan drinken.

Rust

Als je lekker eenmaal lekker aan het trainen bent dan is het heel verleidelijk om elke keer maximaal te gaan trainen. Want dat is toch de enige manier om beter te worden? NOPE! Door rust te nemen kan je lichaam herstellen. Zo kan je de volgende keer weer sneller en harder trainen.

Hopelijk heb je nu alle informatie die je nodig hebt, zodat je morgen ochtend lekker kan beginnen met jouw eerste workout! Heb je als beginnend sporter nog behoefte aan andere informatie? Laat dan hieronder een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: