Hoe overleef ik hooikoorts? Tips!

Van de week plaatste ik op Insta Story het verhaal over mijn hooikoorts. De laatste dagen word ik wakker en ik voel me steeds onwijs grieperig. Dichte keel, dikke ogen, gewoon geen energie en totaal geen zin om uit bed te gaan.

Zo ken ik mezelf totaal niet. Ik weet dat het komt door mijn hooikoorts, maar dit jaar is het erger dan ooit. Tijd om actie te ondernemen. Dit helpt om je hooikoorts te verminderen.

Ieder lichaam is anders, dus voor de één werkt een bepaalde neusspray of een tabletje, bij de ander totaal niet. Het is vooral blijven proberen en ontdekken wat werkt. Dankzij mijn verhaal op Insta Story heb ik onwijs veel tips van jullie gekregen – waarvoor duizendmaal thanks! Hierbij de meest voorkomende tips die ik van mijn volgers kreeg:

 • Orthomoleculaire geneeskunde
 • Injectie Kenakort
 • Cetirizine tabletten
 • Immunotherapie
 • Tape. Dit heb ik vorig jaar (met onwijs veel succes) gedaan. Lees hier mijn blog hoe blij ik daarmee was. Helaas werkt het dit jaar niet
 • Neusspray/tabletten van diverse merken
 • Bijenpollen
 • Vaseline onder je neus als je naar buiten gaat
 • Honing rechtstreeks van de imker
 • Luchtzuiveraar
 • Een levende pissebed eten

Die laatste zal ik maar even skippen, haha! Oh en gin tonic schijnt ook goed te helpen. Dat zal ik van de week maar even testen op het terras. Onwijs veel adviezen en ik ben met diverse dingen aan de slag gegaan. Hieronder een paar dingen die mij echt hebben geholpen zodat ik nu al wat minder last heb van mijn hooikoorts.

Luchtzuiveraar

Wellicht herken je het… Je wordt wakker en je krijgt amper je ogen open. Alles is opgezet en het voelt alsof je hoofd ontploft. Schrik niet van de foto, zo word ik tijdens mijn hooikoorts periode wakker. Mijn gezicht is opgezwollen en ik voel me onwijs moe.

Mij werd geadviseerd om eens te werken met een luchtzuiveraar. Gelukkig werk ik samen met Philips dus toen ik deze foto stuurde mocht ik gelijk zo’n apparaat testen. Ik sprong een gat in de lucht… wel met een niesje erbij. ;-)

Maar huh, wat is het nou precies? Een luchtzuiveraar is een apparaat dat je in de kamer zet. Het vermindert allergenen, gassen, luchtjes en vangt dus alle stofjes op die in je kamere/huis ronddwarrelen. Aangezien wij altijd de deur en de ramen open hebben, betekent het ook dat er super veel hooikoorts-mogelijke-deeltjes rondzweven in de kamer.

In zo’n luchtzuiveraar zit een extra krachtige bacterie- en virusmodus die veel voorkomende bacteriën en virussen verwijdert, zodat je ook minder snel grieperig bent. Het schijnt de lucht in je woning voor 99,97% schoon te houden en kan een totale ruimte van 130 m2 (zo groot is mijn huis geeneens!!) schoonmaken.

Ik krijg veel tips om op mijn voeding te letten in mijn hooikoorts periode. Maar wist je dat je in kilo’s 7 keer meer lucht inademt dan wat je eet en drinkt? Gemiddeld halen we 20.000 keer per dag adem en ooh jeetje… wat zullen er veel hooikoorts veroorzakers in mijn lichaam zitten haha. Ook van mijn volgers kreeg ik dus de tips om eens te werken met een luchtzuiveraar omdat je daar al een groot deel van je hooikoorts mee kunt verhelpen.

Werkt het echt?

Ik heb de Philips luchtzuiveraar 5000i (die je tevens nu 60 dagen op proef kan hebben!) Deze luchtzuiveraar heeft een app waarmee je hem op afstand kunt bedienen. Ik heb hem naast mijn bed gezet. In de avond gaat hij op slaapstand (je hoort hem dus gewoon niet!) en overdag zet ik hem extra hard aan het werk.

De eerste nacht merkte ik er niets van, maar na 24 uur merkte ik wel een groot verschil. Je voelt dat de lucht anders is maar ook kon ik makkelijker ademen en viel ik makkelijker in slaap. De volgende ochtend werd ik wakker met een normaal gezicht (ja dus niet zoals hierboven!), nog wel met een kriebelde neus en een jeukend gehemelte (je kent het vast wel), maar dat komt ook doordat wij wel de deur open laten staan als we slapen i.v.m. de warmte.

De app geeft ook een melding wanneer de lucht niet in orde is, zo had ik midden in de nacht een melding dat er teveel bacteriën in de ruimte waren… of ik hem wat harder kon zetten! Wat een meedenker! In de app kun je trouwens ook zien wat de status qua bacteriën is in de omgeving van je woning, de andere ruimtes en wat je er aan kunt doen. Rete interessant. Het voelt meteen gezonder in huis en als het helpt… ben ik helemaal om!

Aanrader? JA! Investering? JA! Daarom zou ik, als je interesse hebt, gewoon eerst een proef doen van die 60 dagen om het zelf te ervaren.

Dokter en pillen

Ik ben totaal niet van de dokter, maar ik hoopte dat ik wat “zwaardere” medicijnen kon krijgen. Ik heb van de dokter levocetirizine gekregen. Een groot deel van mijn volgers was onwijs tevreden over dit medicijn. Ikzelf twijfel nog. Ik ben voor een aantal uur af van mijn hooikoorts (TOP) maar ik word er wel heel erg moe van en het werkt niet mega lang, zoals ze wel beweren.

Volgende week begin ik aan homeopathische injecties. Een injectie die twee keer per week in mijn rug gegeven moet worden. Het bevat een soort citroenextract en dat schijnt heel goed te helpen. Zal ik daar ook nog één en ander over laten weten? Let me know in een comment beneden.

Snif Snaf Snuitje

Ondertussen blijf ik dus nog flink doormodderen met hooikoorts maar wel al beduidend minder sinds ik de luchtzuiveraar heb en ook de tijdelijke pillen.
Ik denk dat wanneer ik de luchtzuiveraar heb voor langere tijd, mijn hele huis echt gereinigd zal zijn. Can’t wait.

We moeten hooikoorts niet onderschatten. Ik krijg veel berichtjes van volgers die er net zoveel last van hebben als ik. Foto’s van opgezwollen gezichten. Meiden die niet meer naar buiten durven. Het is niet zomaar iets. Wellicht helpen bovenstaande tips wel en… als je nog meer tips hebt, gooi dat alsjeblieft in een comment beneden!! Ik kan het gebruiken.

Verder nog een aantal vitamines die ik zeker aanraad in deze periode:
1. Vitamine C
2. Vitamine D
3. Magnesium
4. Levertraan

opgezwollen door hooikoorts hier lees je de tips wat je er aan kan doen

PS Deze blog is niet gesponsord. Ik werk in heel 2018 samen met Philips maar dit is een blog die ik zelf heb gemaakt omdat ik er onwijs blij mee ben.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 1. Hier ook iemand die levocetirizine gebruikt. Opvallend dat je er zo moe van wordt, ik zal het eens testen als ik er weer mee stop. Misschien gaat mijn energie dan door het dak! :)

  Jammer dat de tape dit jaar niet werkt, was al benieuwd waarom je dat niet weer oppakte.

  En ja graag, info over de homeopatische injecties. Keep us posted!

  1. He Nicolette. Ja ze zeiden dat dit al een bijverschijnsel was.. Maar meestal heb ik er niet zo last van.
   Maar bij deze merk ik het wel echt.. Ik neem het nog steeds wel hoor, want het werkt wel steeds beter!
   Enne deel 2 van de homeopatische injecties zal ik zeker delen! Thanks voor je berichtje. Liefs

 2. Hoi!
  Mijn hooikoorts nam met de jaren toe en was twee jaar geleden zó erg dat ik dacht dat immunotherapie mijn laatste hoop was. Alleen in de maanden november en december heb ik er geen last van. Ik ben naar een allergoloog gegaan en zij vertelde me dat de combinatie van een bepaalde neusspray, tabletten en oogdruppels bij velen al heel goed gewerkt had. In eerste instantie was ik daar niet zo blij mee, na al 10000 verschillende neussprays, tabletten en oogdruppels te hebben geprobeerd. Maar juist deze combinatie werkt echt! Het gaat om de mometasonfuroaat neusspray, de livocab oogdruppels en desloratadine tabletten. Je lichaam moet er even aan wennen maar na 1 à 2 weken consequent gebruik werkte het, zelfs bij mij!! Hopelijk heb je er wat aan ?

  1. Hi Linda, Ooh dit is een hele fijne tip!! Dankjewel. Lijkt me zo lastig doorzetten, zo van.. wanneer het niet werkt binnen een middagje stop ik meteen haha.
   Knap dat je doorzet EN dat het werkt, YES!

 3. Ik heb wonderbaarlijk dit jaar nog geen last terwijl ik al meer dan 25 jaar elk jaar aan de beurt was het ene jaar wat heftiger als jet andere jaar. Vorig jaar kreeg ik extra last wanneer ik watermeloen at of aardbeien. Heb jij daar al naar gekeken, Wat je eet ?

  Sterkte!

  1. Hee Dennis. Ooh wat fijn dat je er nu geen last van hebt (afkloppen!!!). Ik eet beiden niet, maar had inderdaad een lijstje gekregen met bepaalde fruit-soorten die je beter niet kan nemen inderdaad. Proberen waard dus!

 4. Ik heb nu voor het 2e jaar immunotherapie gehad en tot dusver nog geen last van mijn hooikoorts of van een kruisallergie op de tomaat, paprika en wortel.

 5. Ik gebruik loratidine tabletten en fluticason neusspray. Als je 1-2 weken voor het pollenseizoen start, begint met de medicijnen, ben je de ellende wat voor. Als je moe wordt van de tabletten kan je ze altijd gewoon ‘s avonds nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek