Wat is een ochtendmens? + 5 tips

“Leuk hoor Lienke, dat je altijd zo hyper bent in de ochtend, maar wat houdt het precies in?” is de meest gestelde vraag op een feestje. Je hoeft het maar één keer te vragen en ik ga los over ochtendmensen. Daarom ga ik jou voor eens en voor altijd uitleggen wat nou precies een ochtendmens is. 

Vrij simpel als we het letterlijk vertalen: gewoon een persoon die gek is op de ochtend. Deze persoon heeft de meeste energie in de ochtend. Nou hebben we natuurlijk meteen antwoord. Of toch niet?

Een ochtendmens staat over het algemeen heel anders in het leven dan avondmensen. Dit is niet wat ik zomaar verzin, uit onderzoek blijkt dat ochtendmensen vaker succesvoller zijn dan avondmensen. Neem bijvoorbeeld deze drie hero’s die echte ochtendmensen zijn. In de ochtend kan je al veel gedaan hebben, terwijl de avondmens nog ligt te slapen. Nu zeg ik niet dat een avondmens slecht is, of niet succesvol is. Het is maar net wat voor werk je hebt, wat je patroon is en het heeft ook allemaal te maken met je genen.

Ochtendmensen zijn sportief

Uit wetenschappelijk onderzoekt blijkt namelijk dat het zijn van een ochtendmens in verband staat met een hoger energieniveau, een beter humeur en meer sporten. Doordat zij positiever in het leven staan, nemen ze ook meer tijd voor eigen activiteiten, zoals sport. Positief zijn, is beter in je vel zitten, is beter voor jezelf zorgen. Dat mondt al gauw uit in sporten. Soort van win-winsituatie.

Ochtendmensen zijn ondernemend

Vroegel vogels willen zelf meer ondernemen. Daarnaast start je de dag met een goed overzicht. Ik vind het heerlijk om een to-dolist te maken en te weten wat de dag mij gaat brengen. Het zorgt ervoor dat ik veel rustiger de dag begin. Hier haal ik zo veel meer energie uit en het voelt alsof ik net een stapje voor ben op de rest van de wereld. Toen ik nog fulltime werkte, ging ik meestal ook iets eerder naar mijn werk. Nog voor de andere collega’s er waren ging ik met een bakje koffie achter mijn computer mijn mails beantwoorden.

Ochtendmensen zijn gezonder

Doordat ochtendmensen over het algemeen sportiever, positiever en ondernemender zijn dan avondmensen, krijg je automatisch ook dat je ook gezonder wilt leven. Grappig feitje: uit onderzoek van de Northwestern University blijkt dat mensen die laat naar bed gaan meer calorieën tot zich nemen dan ochtendmensen. Meteen een goede reden om daar iets aan te doen toch? ;-)

5 tips op een rij voor een ochtendpersoon worden
1. Zet die knop om, het is vooral je mindset
2. Probeer het drie dagen in de week i.p.v. meteen je hele schema om te gooien
3. Wees duidelijk met wat je wilt doen in de ochtend
4. Besef hoe je je voelt na een ochtend productief zijn
5. Verwen jezelf nadat je een aantal keer een echte ochtendmens bent

Dear Good Morning staat voor een energieke ochtend en die vraag op verjaardagen? Ik kan er urenlang op antwoorden.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek