Wat sporten mentaal met je doet

Sporten heeft ontzettend veel voordelen. Je werkt aan je conditie, uithoudingsvermogen, verschillende spiergroepen en bovenal, je mentale gezondheid. Als je sport dan herken je het vast wel: je voelt je fit, bent zelfverzekerder en je zit lekker in je vel. Maar je mentale gezondheid ervaart nog meer voordelen van sporten. Check hieronder welke dit zijn! Wow, als je dit leest, snap je toch niet waarom niet iedereen sport?

Stemming en humeur

Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig sporten en bewegen minder risico lopen om depressieve klachten te ontwikkelen. Krijg je ze toch? Dan zorgt een actieve levensstijl voor een grotere kans op herstel. Regelmatige fysieke activiteit kan zelfs net zo effectief zijn als antidepressiva en psychotherapie. Dat vind ik nog al wat! Wat een fijne bijkomstigheid bij sporten. Kom maar op met dat goede humeur!

Mentale effecten

Lichaamsbeweging kan zelfs het ontstaan van angst en stress tegengaan. Als je meer beweegt, neemt het risico op een depressie of lichamelijke ziekte af. Het lichaam gaat hier namelijk efficiënter mee om. Kortom: je mentale veerkracht neemt toe. Dit is ook van belang voor je fysieke gezondheid en het verloop van ziekten. Als jij je dus vaker in de sportschool begeeft, word je ook niet zo snel ziek. Die verkoudheid en griep komen dus ook niet meer zo snel om de hoek kijken!

Sporten maakt blij

Als je sport komt het hormoon endorfine vrij in je lichaam. Endorfine wordt niet voor niets het gelukshormoon genoemd. Je wordt dus echt blij als je sport! Nu blijkt het zo te zijn dat het hormoon steeds meer geproduceerd wordt als je vaker sport. Niet gek dat sporten verslavend is! Leuk feitje: wist je dat endorfine pijn onderdrukt? Je kunt echt meer aan als je gesport hebt.

Verbeteren hersenfunctie

Bewegen verbetert de hersenfunctie. Je bent beter in staat connecties te leggen en op nieuwe ideeën te komen, omdat je lichaam dopamine vrijmaakt bij beweging. Grappig feitje: veel grote denkers kwamen tot geniale inzichten tijdens een simpele wandeling! Kijk maar eens met welke fantastische uitvindingen jij op de proppen komt als je vandaag een extra blokje om gaat.

Train je geheugen

Een studie, gepubliceerd in Physiology and Behavior, bewijst dat mensen beter presteren bij geheugenoefeningen nadat ze hebben gesport. Dit in vergelijking met de momenten wanneer ze hadden gerust. Is jouw geheugen niet meer wat het is geweest of wil je het gewoon graag verbeteren? Op naar de sportschool!

Naast het feit dat je je fit en energiek voelt, heeft sporten dus nog veel meer voordelen voor je mentale gezondheid. Trek die sportschoenen maar vast aan en work your magic in de gym!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken