Weg met die verdomde negativiteit – 4 tips

Iedereen heeft er wel eens last van, negativiteit. Je gedachten blijven de verkeerde kant op gaan en positief denken lukt even niet meer. Echt een baaldag! Maar hoe zorg je ervoor dat het niet blijft hangen? Ik geef je vier tips om die nare gedachten van je af te schudden.

Probeer om te denken

Ja, dat klinkt natuurlijk makkelijker dan dat het is, maar probeer het eens! Het helpt om zelfs de moeilijkste issues net even iets anders te formuleren in je hoofd. Stel, je hebt net je baan verloren en je denkt continue “ Ik zit zonder werk, ik heb geen geld meer op de bank, dit komt nooit meer goed! “. Verander dat eens in “ Het wordt een echte uitdaging om een nieuwe baan te vinden, maar als ik er helemaal voor ga komt het vast goed “.

Zo train je jezelf om anders met tegenslagen om te gaan. In het begin is dat misschien lastig maar na een tijdje gaat het vanzelf!

Beweeg!

Een inkoppertje misschien, maar het werkt echt, bewegen. Door jezelf te dwingen om op iets anders te focussen maak je je hoofd even leeg. Tel daar de endorfine die vrijkomt tijdens het sporten bij op en opeens is alles een stuk minder heavy.

Als ik een vol hoofd heb maakt ik het liefst een lange wandeling. Lekker in de buitenlucht met niks of niemand om me heen. Dan kom ik echt tot rust en krijg ik mijn gedachten weer op een rijtje.

Omring jezelf met positiviteit

Soms moet je drastische maatregelen nemen om de negativiteit van je af te schudden. Kijk eens naar je omgeving. Zijn er misschien mensen die je mood naar beneden halen? Die eigenlijk enkel energie kosten in plaats van het terug geven? In dat geval is het soms beter om, tijdelijk, even afstand te nemen. Omring je juist met mensen die je aan het lachen maken, je meesleuren naar toffe festivals of een luisterend oor bieden. Dan zal je gelijk zien hoeveel invloed je omgeving kan hebben op hoe jij je voelt.

Zoek de fun. Weg met die negativiteit!

Laat alles even gaan en dans als een gek rond in de kamer op je favoriete muziek. Schud letterlijk het negatieve gevoel van je af. Pak spontaan een terrasje of ga een dagje naar een pretpark. Zeker weten dat jij je na een dagje fun vele malen beter voelt!

Nog wat extra hulp nodig om je te positieve vibe vast te houden? Maak een moodboard met alles wat jou gelukkig maakt. Foto’s van vrienden, je laatste vakantie of juist van je grootste dromen. Hang deze duidelijk zichtbaar op in je huis of kamer zodat je continu geïnspireerd kunt worden.

Wat is jouw beste manier om met negativiteit om te gaan?
Gebruik jij wellicht al een van bovenstaande tips of heb jij iets veel beters om weer helemaal HAPPY te worden? Laat het me weten in een comment.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek