Weg met die verdomde negativiteit – 4 tips

Puma, ibiza, pop up fitness

Iedereen heeft er wel eens last van, negativiteit. Je gedachten blijven de verkeerde kant op gaan en positief denken lukt even niet meer. Echt een baaldag! Maar hoe zorg je ervoor dat het niet blijft hangen? Ik geef je vier tips om die nare gedachten van je af te schudden.

Probeer om te denken

Ja, dat klinkt natuurlijk makkelijker dan dat het is, maar probeer het eens! Het helpt om zelfs de moeilijkste issues net even iets anders te formuleren in je hoofd. Stel, je hebt net je baan verloren en je denkt continue “ Ik zit zonder werk, ik heb geen geld meer op de bank, dit komt nooit meer goed! “. Verander dat eens in “ Het wordt een echte uitdaging om een nieuwe baan te vinden, maar als ik er helemaal voor ga komt het vast goed “.

Zo train je jezelf om anders met tegenslagen om te gaan. In het begin is dat misschien lastig maar na een tijdje gaat het vanzelf!

Beweeg!

Een inkoppertje misschien, maar het werkt echt, bewegen. Door jezelf te dwingen om op iets anders te focussen maak je je hoofd even leeg. Tel daar de endorfine die vrijkomt tijdens het sporten bij op en opeens is alles een stuk minder heavy.

Als ik een vol hoofd heb maakt ik het liefst een lange wandeling. Lekker in de buitenlucht met niks of niemand om me heen. Dan kom ik echt tot rust en krijg ik mijn gedachten weer op een rijtje.

Omring jezelf met positiviteit

Soms moet je drastische maatregelen nemen om de negativiteit van je af te schudden. Kijk eens naar je omgeving. Zijn er misschien mensen die je mood naar beneden halen? Die eigenlijk enkel energie kosten in plaats van het terug geven? In dat geval is het soms beter om, tijdelijk, even afstand te nemen. Omring je juist met mensen die je aan het lachen maken, je meesleuren naar toffe festivals of een luisterend oor bieden. Dan zal je gelijk zien hoeveel invloed je omgeving kan hebben op hoe jij je voelt.

Zoek de fun. Weg met die negativiteit!

Laat alles even gaan en dans als een gek rond in de kamer op je favoriete muziek. Schud letterlijk het negatieve gevoel van je af. Pak spontaan een terrasje of ga een dagje naar een pretpark. Zeker weten dat jij je na een dagje fun vele malen beter voelt!

Nog wat extra hulp nodig om je te positieve vibe vast te houden? Maak een moodboard met alles wat jou gelukkig maakt. Foto’s van vrienden, je laatste vakantie of juist van je grootste dromen. Hang deze duidelijk zichtbaar op in je huis of kamer zodat je continu geïnspireerd kunt worden.

Wat is jouw beste manier om met negativiteit om te gaan?
Gebruik jij wellicht al een van bovenstaande tips of heb jij iets veel beters om weer helemaal HAPPY te worden? Laat het me weten in een comment.

Dit vind jij vast ook leuk:

One Response to “Weg met die verdomde negativiteit – 4 tips”

juli 01, 2019 at 6:47 pm, De juiste support zorgt voor betere prestaties - DEAR GOOD MORNING said:

[…] geloof er heilig in. Positiviteit trekt positiviteit aan. Focus je je op iets negatiefs, dan trek je dingen aan die dit gevoel in stand houden. Omring jezelf dus met mensen die in je […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots