Hoe overleef ik een negatieve sleur?

Voel je je even wat minder vrolijk en blij? Geen man overboord, dat hoort erbij! Maar hieronder heb ik wel 5 tips voor je op een rijtje gezet waardoor jij, voor je het weet, weer rondloopt met een lach op je gezicht. Want zeg nou zelf, dat maakt het leven toch wel een stuk leuker! Dus… weg met die negatieve sleur en lach!

Maak de keuze

Ja, dat je soms gewoon even moet mokken en niet altijd het zonnetje in huis bent dat begrijp ik. Logisch ook, want we zijn allemaal mensen. Zou wat zijn anders haha. En soms voelt het, als je chagrijnig bent, alsof je daar weinig aan kunt veranderen. Het is gewoon even zo.

Maar sta daar even wat langer bij stil in het vervolg, want je hebt dus wel degelijk een keuze. Besluit jij om na dat kwartiertje sippen en mokken de knop om te zetten en je te focussen op positieve en blije gedachten? Believe me, dan scheelt dat echt een hoop!

negatieve sleur

Focus op wat je wel in de hand hebt

Dat het leven niet altijd zo loopt als we zouden willen, dat weten we. Soms gaan dingen gewoon even niet als gepland en dat kan soms ook behoorlijk vervelend zijn. Maar realiseer je ook dat je op veel dingen in het leven gewoon geen invloed hebt, zoals het weer. Regent het pijpenstelen en moet je net naar die belangrijke afspraak? Ja, dat is even k*t. Maar door daar boos over te worden gaat de regen niet voorbij en ga je waarschijnlijk ook nog eens met een slecht gevoel naar die afspraak. Accepteren dus die regen en focus je op je meeting. Want daar heb je wel invloed op!

Stop met denken

Ja, reuze moeilijk, dat weet ik! Maar het werkt echt. Een negatief gevoel wordt namelijk veroorzaakt door negatieve gedachten. Dus stop met die negatieve gedachten en zet je hoofd even “uit”. Wat ik altijd doe? Ik ga bewegen, sporten, wandelen. Erop uit! Door fysiek bezig te zijn, krijgt je hoofd vanzelf meer rust.

negatieve sleur

Kleine stappen

En dit zeg ik bijna in elke blog. Begin bij het begin. Want een mega chagrijnige bui naar het zonnetje in huis is een enorme stap. En logisch dat dat niet 1,2,3 gaat. Denk daarom in kleine stapjes. Begin bijvoorbeeld met je lievelingsontbijt, of haal een lekker koffietje bij dat leuke tentje om de hoek. Neem een warm bad of gun jezelf een ochtendje rust. Vraag jezelf af, waar word ik vrolijk van? En doe dat!

negatieve sleur
Denk aan leuke dingen

Juppp, werkt mega goed! Zet je favoriete playlist aan, of die hele foute en ga dansend door de kamer. Bedenk nu 10 dingen waar je vrolijk van wordt. Denk aan de grote en kleine dingen. Bijvoorbeeld je kat, het feit dat je vanavond je lievelingseten kunt eten, een leuke afspraak die je hebt gepland. Echt, het werkt!

En nu, hup knop om en lachen jij! Want dat is toch veel leuker?!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken