Hoe overleef ik een negatieve sleur?

gaelle-marcel-357627

Voel je je even wat minder vrolijk en blij? Geen man overboord, dat hoort erbij! Maar hieronder heb ik wel 5 tips voor je op een rijtje gezet waardoor jij, voor je het weet, weer rondloopt met een lach op je gezicht. Want zeg nou zelf, dat maakt het leven toch wel een stuk leuker! Dus… weg met die negatieve sleur en lach!

Maak de keuze

Ja, dat je soms gewoon even moet mokken en niet altijd het zonnetje in huis bent dat begrijp ik. Logisch ook, want we zijn allemaal mensen. Zou wat zijn anders haha. En soms voelt het, als je chagrijnig bent, alsof je daar weinig aan kunt veranderen. Het is gewoon even zo.

Maar sta daar even wat langer bij stil in het vervolg, want je hebt dus wel degelijk een keuze. Besluit jij om na dat kwartiertje sippen en mokken de knop om te zetten en je te focussen op positieve en blije gedachten? Believe me, dan scheelt dat echt een hoop!

negatieve sleur

Focus op wat je wel in de hand hebt

Dat het leven niet altijd zo loopt als we zouden willen, dat weten we. Soms gaan dingen gewoon even niet als gepland en dat kan soms ook behoorlijk vervelend zijn. Maar realiseer je ook dat je op veel dingen in het leven gewoon geen invloed hebt, zoals het weer. Regent het pijpenstelen en moet je net naar die belangrijke afspraak? Ja, dat is even k*t. Maar door daar boos over te worden gaat de regen niet voorbij en ga je waarschijnlijk ook nog eens met een slecht gevoel naar die afspraak. Accepteren dus die regen en focus je op je meeting. Want daar heb je wel invloed op!

Stop met denken

Ja, reuze moeilijk, dat weet ik! Maar het werkt echt. Een negatief gevoel wordt namelijk veroorzaakt door negatieve gedachten. Dus stop met die negatieve gedachten en zet je hoofd even “uit”. Wat ik altijd doe? Ik ga bewegen, sporten, wandelen. Erop uit! Door fysiek bezig te zijn, krijgt je hoofd vanzelf meer rust.

negatieve sleur

Kleine stappen

En dit zeg ik bijna in elke blog. Begin bij het begin. Want een mega chagrijnige bui naar het zonnetje in huis is een enorme stap. En logisch dat dat niet 1,2,3 gaat. Denk daarom in kleine stapjes. Begin bijvoorbeeld met je lievelingsontbijt, of haal een lekker koffietje bij dat leuke tentje om de hoek. Neem een warm bad of gun jezelf een ochtendje rust. Vraag jezelf af, waar word ik vrolijk van? En doe dat!

negatieve sleur
Denk aan leuke dingen

Juppp, werkt mega goed! Zet je favoriete playlist aan, of die hele foute en ga dansend door de kamer. Bedenk nu 10 dingen waar je vrolijk van wordt. Denk aan de grote en kleine dingen. Bijvoorbeeld je kat, het feit dat je vanavond je lievelingseten kunt eten, een leuke afspraak die je hebt gepland. Echt, het werkt!

En nu, hup knop om en lachen jij! Want dat is toch veel leuker?!

Dit vind jij vast ook leuk:

5 Responses to “Hoe overleef ik een negatieve sleur?”

Avatar

november 14, 2017 at 12:57 pm, Ine said:

Wandelen helpt mij ook enorm goed als ik een slechte bui heb. Eventjes buiten zijn in de natuur doet echt wonderen.

Reply

Avatar

november 15, 2017 at 10:05 am, Bianca said:

Mooi gezegd van je, maar ook oh zo moeilijk.

Reply

april 03, 2018 at 11:43 am, 5 redenen om te wandelen - DEAR GOOD MORNING said:

[…] Hoe moet je eigenlijk lachen ondanks negativiteit? […]

Reply

april 09, 2018 at 4:07 pm, Angst is datgene wat me tegenhoudt - DEAR GOOD MORNING said:

[…] onbewust, maar soms ook bewust, is angst datgene wat ons tegenhoudt. Gisteren had ik weer een coachingsgesprek met een super enthousiast meisje, maar ik merkte meteen dat zij door angst nog niet naar een […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots