Hoe kan je het beste omgaan met de wekker?

wekker_zetten

Onlangs schreef ik een blog over snoozen en of dat nou wel of juist niet goed voor je is. De conclusie bleef een beetje vaag. Daarom dacht ik, dit is handig: een how-to wekker zetten! Ga je een wekker zetten? Let dan hier op:

1: Een wekker zetten? Niet té vroeg

Voor een ochtendqueen als ik een beetje gek om te zeggen. Maar voldoende slaap is uiteindelijk het allerbelangrijkst. Je wekker zetten en (vroeg) opstaan gaat gewoon een stuk makkelijker als je voldoende hebt geslapen.

wekker zetten

2: Laat je biologische klok het meeste werk doen

Die biologische klok is verrekte handig want die maakt het makkelijker voor jou om op te staan. Maak dus zoveel mogelijk gebruik van daglicht, bijvoorbeeld door middel van een wake-up light. Kan dit niet? Zet je wekker dan zo, dat je 4-6 x een cyclus van 100 minuten kunt maken.

wekker zetten

3: Snoozen: doe wat voor jou het beste werkt

Ik ben er zelf geen voorstander van, maar wil je (nog) niet stoppen met snoozen, dan is het doorlopen van de slaapcycli extra belangrijk. Zorg wel dat you snooze, you lose niet voor jou opgaat! Te laat komen door snoozen is sowieso geen goed idee.

Wil je stoppen met snoozen? Maak het jezelf makkelijker door je biologische ritme het meeste werk te laten doen: zorg voor een vast ritme, voor daglicht in de ochtend en ga op tijd naar bed.

wekker zetten

Hoe word jij het liefst gewekt? Durf jij het aan om je biologische klok z’n werk te laten doen? Of is een wekker zetten voor jou een absolute must?

Dit vind jij vast ook leuk:

5 Responses to “Hoe kan je het beste omgaan met de wekker?”

Avatar

oktober 20, 2018 at 9:25 pm, Chantal said:

In het weekend snooze ik nooit, als ik dat doe sta ik te laat op waardoor ik schransbuien krijg.
Als ik een vroege dienst heb met stage zet ik wel mijn wekker (eil niet te laat komen), maar wanneer ik een lesdag heb zet ik geen wekker en kan ik nog even een half uurtje in bed blijven (lang leve een goeie biologische klok!).

Reply

Avatar

oktober 22, 2018 at 2:49 pm, Lienke said:

Hi Chantal. Oh wel heel fijn dat je een super goede biologische klok hebt!

Reply

maart 06, 2019 at 11:49 am, Hoe overleef ik de donkere ochtenden? - DEAR GOOD MORNING said:

[…] Het is donker buiten, dus dat betekent dat je waarschijnlijk lampen aan hebt staan. Echter, voor een goede nachtrust is het beter om het licht in de avond flink te dimmen en de televisie of laptop van zo’n oranjefilter te voorzien. Blauw licht zorgt er namelijk voor dat we ons wakker voelen. Dit wil je in de avond niet hebben, maar in de ochtend juist wel. Beter gebruik je dus dit licht om wakker te worden als het nog donker is buiten. Bijvoorbeeld met de wake-up light. […]

Reply

maart 06, 2019 at 11:51 am, Alles wat je MOET weten over eerder opstaan - DEAR GOOD MORNING said:

[…] de tandarts of je hebt afgesproken om al om 07.00 uur in de gym te staan. Wekker dus! Lees “Hoe kan je het beste omgaan met de wekker?” voor goede […]

Reply

maart 29, 2019 at 2:09 pm, Hoe overleef ik een dag zonder telefoon? - DEAR GOOD MORNING said:

[…] Jij gaat je 7-uurtje echt niet missen omdat je geen telefoon en dus ook geen wekker in huis hebt. No way! Voor 1 euro heb je al van die kleine reiswekkertjes. Heb je meer te besteden? Dan is dit misschien een perfect moment voor jou om een wake-up light aan te schaffen. Je lichaam vindt dit ook nog eens fijner wakker worden. […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots