Welk soort melk schuimt het beste? Dé Cappuccino-test!

de grote cappuccino test

Havermelk? Normale melk? Sojamelk? Koffie is heerlijk, een cappuccino al helemaal. Maar Dear Good Morning zal Dear Good Morning niet zijn als ik jou niet even zou wijzen op welke cappuccino je dan het beste op de vroege morgen kan nemen. Want we willen natuurlijk ook fit blijven. Welke melksoort kan je het beste nemen om zonder zorgen te genieten van je bakkie? Wat een verschil!

Laten we vooropstellen dat je vooral gewoon moet genieten van een cappuccino wanneer jij dat wilt. Echter zijn cappuccino’s, latte’s etc., wel stiekeme calorieën die je tot je neemt. Zonder dat je het door hebt kan je 100 tot 200 calorieën wegdrinken om er daarna wellicht nog één te bestellen. Vult het? Minder dan die 200 calorieën van een broodje. Daarom: geniet, maar een klein beetje besef van welke calorieën je binnenkrijgt hier een klein testje.
Tipje van de sluier: het heeft natuurlijk ook wel te maken met welke machine je gebruikt voor de melk.

Philips blender ice coffee recept deargoodfood

Voor deze test hebben wij de Philips Series 5000 Volautomatische espressomachine gebruikt.

Kokosmelk

Tsja, wat moet ik hier nou van zeggen… Schuimen doet het totaal niet, zoals je ziet. Kokosmelk is heel dun, het beetje schuim dat er was roer je er dus zo doorheen. Hele dunne belletjes. Maar ondanks de afwezigheid van schuim vind ik dit dus wel lekker! De kokos zorgt voor een zachte smaak en maakt je koffie wat zoetig.

Calorieën: 20
Schuim: 2
Smaak: 7

melkschuimer test #3

Havermelk

Koffie met havermelk was voor mij helemaal nieuw! Verrassend genoeg was het schuim een dikke prima. Wel wat luchtiger dan met gewone melk maar top voor een lekkere cappuccino. Wel viel het me gelijk op dat de koffie wat troebel wordt? Het lijkt alsof de melk en de koffie niet zo heel goed met elkaar vermengen ofzo. Maar hoewel het er een beetje raar uitziet met die “stukjes” vind ik het goed smaken. Je proeft echt de haver. Het maakt het een soort van winterdrankje haha. Lastig uit te leggen maar ik zou dit zeker eens proberen als je havermoutfan bent!

Calorieën: 49 kcal
Schuim: 6
Smaak: 8

melkschuimer test #2

Halfvolle melk

De absolute winnaar blijft toch de gewone melk. Het schuim is stevig en blijft echt als een laag bovenop de koffie liggen.
En ook de smaak is mijn favoriet. Helaas zou ik bijna zeggen, want ik zou best graag willen dat een plantaardige versie mij kon overtuigen!

Calorieën: 46 kcal
Schuim: 9
Smaak: 9

melkschuimer test #5

Sojamelk

Met het schuim van de sojamelk is niet veel mis. Prima en deze lijkt misschien wel het meest op die van de gewone melk. Maar de smaak… daar kan ik niet aan wennen. Ik krijg er een enorm droge mond van en verder dan twee slokjes ben ik niet gekomen. Nee, dit zal ik niet snel nog eens drinken.

Calorieën: 35 kcal
Schuim: 8
Smaak: 5

Hoe drink jij je cappuccino het liefst?

Lienke in de keuken Philips koffie drinken, verse bonen koffie automaat voor thuis., cappuccino-test, melk

Deze cappuccino-test kwam tot stand samen met Philips. Ikzelf heb de Series 5000 Volautomatische espressomachine

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots