blog

Welke sportdrank moet ik nemen?

Frecious juice heeft een nieuwe box ontwikkeld met coldpressed juices die goed zijn voor het sporten. De juices zijn dus niet alleen super gezond, maar functioneren dus ook nog eens als sportdrank. Het kiezen van de juiste sportdrank kan soms nogal een lastige zoektocht zijn, daarom helpen wij je even op weg.

Hypotoon, isotoon en hypertoon… uhh WAT?

Als je googelt op sportdranken dan kom je al snel op de begrippen: hypotoon, isotoon en hypertoon. Het klinkt heel ingewikkeld, maar gelukkig valt dat best mee. Het enige verschil tussen deze drie is de verhouding tussen water, koolhydraten, vitamines en zouten. (bron: Duursport.nl)

Duursport

Als je gaat duursporten ben je opzoek naar een isotone sportdrank die tussen de 4 en 8 gram koolhydraten per 100 milliliter bevat. Een isotone drank drink je vooral tijdens het sporten. Door de hoeveelheid koolhydraten in het drinken gaat niet alleen je vochtlevel omhoog, maar krijg je ook nieuwe energie binnen om je work-out af te maken. (Bron:Duursport.nl )

De isotone dranken van Frecious juice zijn de Orange Glow en Purple Punch

Snelle dorstlesser

Een hypotone sportdrank dient als snelle dorstlesser. Doordat deze sportdrank minder dan 4 gram koolhydraten per 100 milliliter heeft, wordt het sneller dan normaal water in het lichaam opgenomen. Een hypotone drank is geschikt vooraf of tijdens korte work-outs.
(bron: Womenshealth.nl)

De Celery Slim en Extreme Green van Frecious juice dienen als hypotone dranken.

Frecious juice

Herstel

Een hypertone drank bevat meer dan 8 gram koolhydraten per 100 mililiter. Doordat er meer koolhydraten dan in de andere sportdranken zit, is deze het beste om na het sporten in te nemen. Door de grote hoeveelheid koolhydraten worden je energievoorraden meteen weer aangevuld.
(bron: Gezondheidsnet.nl)

Van Frecious juice zijn de Carrort Care en de Heart Beet perfect voor na je work-out.

Bron van vitaminen en mineralen

De sappen van frecious juice zijn cold screwed, waardoor de sapjes een bron van vitaminen en mineralen zijn. De mineralen en koolhydraten zijn brandstoffen voor je spieren. Naast dat de sappen goed zijn voor je sportprestaties, zijn ze ook heel gezond en geven je weerstand een enorme boost!

Ik krijg vaak de vraag: “Wat moet ik precies eten en drinken voor mijn sport?” Het enige antwoord wat ik hier altijd op kan geven is: eet en drink voldoende! Ga je lekker sporten? Een sportdrankje kan helpen, maar neem ook altijd een grote bidon met water mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: