Van je passie je werk maken

-PUMA-IBIZA-LIENKE-02-web

Werken vanuit je passie. Ik vind dat zo onwijs belangrijk en dat is dan ook precies waar Dear Good Morning voor staat. Je leeft je leven en is het niet veel mooier als je elke dag met een lach op staat en doet wat je graag wilt doen? Met deze tips help ik je een stukje op weg.
Nu ik bezig ben met deze blog, bedenk ik me dat ik alweer vijf jaar fulltime aan het werk ben. In deze vijf jaar heb ik onwijs veel geleerd. Eén van de dingen die ik vooral geleerd heb is om vanuit je passie te werken.

Chagrijnige zakenlui

Toen ik naar de middelbare school ging, moest ik elke dag met de trein naar school. De trein zat vol volwassenen op weg naar hun werk. Bijna niemand keek vrolijk. Heel af en toe had ik een praatje als er niemand naast me kwam zitten, maar nooit waren die praatjes echt enthousiast over hun werk.
Het enige wat ik kon denken was dat later, als ik groot zou zijn, ik echt niet elke ochtend chagrijnig in de trein wilde zitten.

Op zoek naar je passie

En toen was het ineens zover. Afgestudeerd als Kunstmanager en rete enthousiast over de baan die ik meteen had gekregen. Simpelweg door in het derde jaar stage te gaan lopen bij een televisiebedrijf waar ik heel graag naartoe wilde. Dit is me niet komen aanwaaien. Ik deed er alles aan om te komen waar ik wilde komen. Schreef tien televisiemaatschappijen aan voor een stage, schreef de meest enthousiaste brieven en had tijdens de gesprekken de grootste grijns op mijn gezicht. Ik sprak vanuit mijn passie en het werkte.

Voor mij was het op mijn 12e al duidelijk dat ik bij de televisie wilde werken. Ik had nooit gedacht dat ik rond mijn 23e zou beginnen met een blog en dat het uiteindelijk ook mijn baan zou worden. Een nieuwe passie was geboren.
Daarmee wil ik dus aangeven dat een passie er niet al jaren hoeft te zijn. Ieder mens verandert in de loop van de jaren, dus jij ook. Je verandert van hobby of van gedachten. Je kunt ineens een nieuwe passie krijgen door jezelf te herontdekken. Op zoek naar je passie is het allermooiste, dingen uitproberen om vervolgens te ontdekken wat je echt gelukkig maakt.

Je eigen keuze

Op zoek naar je eigen passie kan soms best lastig zijn. Of het wordt je lastig gemaakt door je omgeving. Iedereen heeft wel een mening over wat je doet of wilt doen. Je studiekeuze, je baankeuze of je passie voor reizen. Of er een jaartje tussenuit bijvoorbeeld. Mijn vriendin kreeg boze ouders achter zich aan toen ze even een tussenjaartje wilde nemen nadat we voor ons HAVO examen waren geslaagd.

Het belangrijkste is, dat je je eigen keuzes maakt en dat je zelf bepaalt wat je passie is. Je passie komt vanuit je hart, vanuit je gevoel. Alleen JIJ weet wat je passie is, waardoor je uiteindelijk de juiste keuzes maakt.

Je wordt ouder en wijzer

Zoals ik al vertelde wist ik van jongs af aan dat ik bij de televisie wilde werken. Die passie had ik altijd al. Pas een aantal jaar geleden kwam daar het stukje van social media en bloggen bij. Je wordt ouder en wijzer en leert nieuwe dingen over jezelf. Maar je krijgt ook nieuwe vaardigheden. Neem dat mee, blijf jezelf ontwikkelen en heb oog voor nieuwe dingen.

Je bent nooit te oud om te leren. Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die op hun dertigste nieuwe opleidingen of cursussen zijn gaan volgen. Simpelweg omdat ze een nieuwe passie ontdekten waar ze bepaalde kennis voor nodig hadden. Alles is mogelijk, niets is onmogelijk en zeker niet in het land waar wij wonen.

Sta open voor nieuwe mogelijkheden

Als je eenmaal je passie hebt gevonden betekent dat niet dat je er dan bent. Er is altijd meer en je kunt altijd meer. Ik ben zo’n typetje dat denkt: “Ik doe dit nu al en dat moet ik dus mijn hele leven doen”, terwijl er nog duizenden andere dingen te doen zijn. Je geeft niet op als je van baan, passie of hobby wisselt. Je bent toe aan een nieuwe stap en je ziet nieuwe mogelijkheden. Het is goed om zo nu en dan nieuwe uitdagingen op te zoeken en om jezelf uit te dagen.

Werken vanuit je passie zorgt ervoor dat je gelukkiger bent. Dat is toch het mooiste wat er is?

Dit vind jij vast ook leuk:

8 Responses to “Van je passie je werk maken”

Avatar

mei 04, 2017 at 2:16 pm, Irma said:

Grappig, een tijdje geleden vroeg iemand mij aan wie of wat ik moest denken bij het woord ‘passie’ en jij was de eerste die bij mij opkwam! 🙂

Reply

Avatar

mei 09, 2017 at 9:17 am, Lienke said:

Wauw Irma, wat tof om te horen!!! DANK!

Reply

Avatar

mei 08, 2017 at 4:30 pm, Nyva said:

Toevallig vorige week een “aha” moment gehad en eindelijk helder voor ogen gekregen wat mijn passie precies is. Totaal iets anders dan wat ik nu doe. Dus time for some action!

Reply

Avatar

mei 09, 2017 at 9:17 am, Lienke said:

Wat goed dat je er voor gaat!!!

Reply

Avatar

mei 08, 2017 at 6:03 pm, Mieke said:

Hele dikke verre like voor deze blog! Ben het zó hard aan het oppakken ??

Reply

Avatar

mei 09, 2017 at 9:17 am, Lienke said:

You go Mieke!

Reply

Avatar

mei 08, 2017 at 6:35 pm, Greet said:

Werken vanuit passie is het mooiste. Hoe ouder je wordt, hoe meer ervaringen je opdoet in het leven, hoe meer je ontdekt over jezelf en het leven. Ik ben 48 jaar en ontdek elke dag wat nieuws. De wereld staat niet stil, jij ook niet. Ik heb mijn passie ontdekt rond mijn 40e en geniet elke dag. ?

Reply

Avatar

mei 09, 2017 at 9:17 am, Lienke said:

Wauw wat geweldig om te lezen!!!!!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties
 • dgm movethatass2 1

  Planner – Move that ass

  12,95 incl. BTW
  In winkelmand
 • scheurkalender v2

  Scheurkalender 2020

  14,95 incl. BTW
  In winkelmand
 • ochtendroutine planner van Dear Good Morning

  Planner – Ochtendroutine maken

  12,95 incl. BTW
  In winkelmand
 • doelen planner Dear Good Morning 3d

  Planner – Elke week een doel

  12,95 incl. BTW
  In winkelmand

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots