Ik wilde je ontvolgen, ik werd te jaloers – mail

Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van een hele eerlijke volger. Ik krijg wel vaker mailtjes en ik neem voor elke mail de tijd, want ik vind het belangrijk om daar serieus mee om te gaan. Ik begon de mail te lezen en ineens sloeg mijn hart over. Gemengde gevoelens? Wat bedoelt ze? 

Inmiddels zijn we een aantal weken verder, heb ik uitgebreid op de mail geantwoord en heb ik toestemming gevraagd om haar mail te publiceren. Ik wilde de mail graag delen omdat ik er één en ander over kwijt wil en daarnaast heel veel respect voor haar heb dat ze me dit stuurde.

“Ik volg je via Instagram sinds de periode van je prep voor bikini fitness. Dat is voor mij een redelijke ver-van-mijn-bed-show, maar ik ken meer mensen die daaraan meedoen en je enthousiasme sprak me aan. Sindsdien heb ik je met gemixte gevoelens gevolgd. Ik kreeg het beeld dat, met jouw energieke en positieve houding, bij jou alles lukte. Begrijp me niet verkeerd, dat gun ik iedereen en ik weet dat het geluk en succes je niet zo zijn komen aanwaaien en dat jij altijd heel hard aan de bak gaat voor allerlei projecten. 

Jij bent voor jezelf begonnen, wat ik ook al heel lang wil. Jij bereikt dingen door er met heel veel passie en enthousiasme voor te gaan. Ook werk je aan tv-producties en kan ik als beginnend filmmaker waarschijnlijk nog het één en ander van je leren. En dan ben je ook nog eens fantastisch mooi. Al met al werd ik eerlijk gezegd behoorlijk jaloers.

Ik heb er over gedacht je te ontvolgen, omdat ik negatief werd van die energie. Totdat ik besefte dat dat niet aan jou lag, maar aan mezelf en mijn eigen onzekerheden. Ik realiseerde me dat ik tegen je op kijk en ruilde mijn jaloezie in voor bewondering. Je inspireert me en dit inspireert en motiveert mij dan weer om zelf ook werk te maken van mijn dromen en passies.
Zo raar, ik ken je helemaal niet, maar toch vind ik het nu leuk te weten dat ik iedere dag iets van je zal zien. 

De updates, een sportieve start van de dag, de positiviteit, ik kan er nu van genieten. Momenteel woon ik in Nieuw-Zeeland, waardoor onze ochtenden totaal niet synchroon lopen, maar toch pik ik er iets van mee.
Ik wil eigenlijk niet specifiek iets zeggen met deze mail, ik had alleen het sterke gevoel toenadering te moeten zoeken en dit op te schrijven. Blijf lekker jezelf tonen, het wordt gewaardeerd en ik kijk uit naar meer foto’s.”

JALOERS?

Wauw, ik las het mailtje drie keer over om alles goed te begrijpen maar het enige wat ik dacht was: JALOERS OP MIJ? HOE DAN!?
Wie kan er nou jaloers zijn op mij? Dat hoor ik eigenlijk maar zelden. Toen ik hier wat dieper over nadacht merkte ik ook meteen een soort jaloezie naar de mailster toe… “Ja maar jij woont in Nieuw-Zeeland”! Hoe tof is dat? Ik wil ook weer reizen, wow! En een scheutje jaloezie ging door me heen.

ENTHOUSIASME

Dear Good Morning ben ik begonnen omdat ik mensen enthousiast wil maken voor een vroege start van de ochtend. Op mijn website en op mijn social mediakanalen geef ik je zoveel mogelijk positieve energie zodat jij ook eens vroeger je bed uitgaat. Zodat jij ook je bed uitspringt om je dromen achterna te gaan. Gosh en dat is bij mij echt ook niet in één rechte lijn gegaan hoor. Dat maakt het trouwens ook meteen super tof en spannend, anders is het leven ook zo saai.

Ik ben eigenlijk altijd wel enthousiast, en zelfs een beetje hyper als ik iets leuk vind. En dat vind ik dan ook zo tof dat ik met DGM lekker mijn enthousiasme kan laten zien.
Ik maakte de mailster er van bewust dat DGM natuurlijk maar 1/3e van mijn leven is en mijn andere levenswegen niet laat zien. Dat ik in mijn social media wel eerlijk probeer te zijn, maar dat ze ook mag beseffen dat ik weinig van mijn privé (relatie/familie/vrienden) laat zien, omdat ik dat toch een soort van privé wil houden en DGM focust op een sportieve ochtend.

REALITY

Ik typte een mail terug die bijna een A4 werd. Wilde zoveel vertellen. Dat mijn leven ook niet altijd over rozen gaat, maar dat mijn enthousiasme en mijn enthousiaste gekke DGM-momenten mij op de been houden. Dat het juist een drijfveer moet zijn om ook lekker vaker te genieten en jezelf uit te dagen. Ik geloof nog steeds dat mijn enthousiasme me ver heeft gebracht, maar het is ook kwestie van keihard werken, geduld hebben en geloven in jezelf.

Oh en ik ben zo vaak jaloers geweest op mede-bloggers. En nog steeds. Ik leer gelukkig wel steeds meer mijn eigen koers te varen en echt schijt te hebben aan anderen. Iedereen leeft zijn eigen leven en in de reality is niemand perfect en kan ik vaker hardop lachen om al die perfecte social mediaplaatjes dan daar jaloers over worden. We moeten vaker die roze bril afzetten want 9 van de 10 keer ben jij veel gelukkiger dan die Instagram meiden die maanden bezig zijn voor het perfecte plaatje.

EERLIJKHEID

Eerlijkheid duurt het langst. Je komt het verst door lekker jezelf te blijven. Vorig jaar verloor ik mezelf ook een beetje door social media. Toch andere foto’s maken? Misschien meer fashion? Maar nee, ik blijf bij Dear Good Morning, ik blijf bij mijn enthousiaste ochtenden en het kan me echt geen moer schelen als je me zonder make up ziet op elke 7 uur foto. Ik ben inmiddels 27 (!!), maar joh… ik ben zo kinderlijk als wat. Lekker jezelf zijn en daar trots op zijn. Daar zijn mensen soms jaloers op, omdat dat één van de moeilijkste dingen is. Trots zijn op jezelf vinden mensen soms toch een beetje raar.

Ik heb super veel respect voor de mailster en heb haar dat ook laten weten. Ik ben blij dat ze me nog steeds volgt. Iedereen moet zijn of haar dromen achterna gaan. Wil je nog meer blogs hoe je van je passie je werk maakt? Let me know, ik schrijf er graag over!

Wil jij ook iets vertellen en liever niet in het openbaar onder deze blog? Mail me gerust op [email protected].

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek