Wipeout blog #3 Hoe overwin je je angsten?

Nog maar een paar weken, dan is het zo ver. DEAR GOOD MORNING GOES WIPE OUT! Heb jij je kaartje al gekocht? Of was je eerste reactie “Ik wil wel maar dat durf ik nooit!.

Angst is de belangrijkste reden dat wij onze dromen niet najagen en dingen laten schieten die we stiekem heel graag willen doen. Je angsten overwinnen zorgt ervoor dat er zoveel meer deuren voor je opengaan! Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Ik geef je een aantal tips.

Relax

Een van de naarste dingen aan angst is je lichamelijke reactie op die angst. Je begint misschien te trillen, te zweten of je gaat oppervlakkig ademhalen. Herkenbaar? Belangrijk is dat je dit onder controle gaat krijgen. Probeer aan te voelen wanneer je lichaam begint te reageren.

Ga dan heel bewust elke spier in je lijf ontspannen. Denk daarbij vooral aan je kaak, je handen (die je misschien onbewust al gebald had tot vuisten) en je schouders. Haal daarbij een aantal keer diep adem om zo je hartslag weer naar beneden te krijgen. Herhaal dit zo lang en vaak als nodig. Je zal al snel merken dat je dit steeds beter onder de knie krijgt. Als je je lichamelijke reactie op angst kan wegnemen ben je al halverwege!

lienke op de wipeout sweeper

Kijk terug

Denk tijdens een angstmoment terug aan eerdere ervaringen. Wanneer was de laatste keer dat je iets deed wat je echt eng vond? Probeer het gevoel van toen weer naar boven te halen. Want hoe awesome voelde je je toen je die angst had overwonnen? Waarschijnlijk keek je toen terug naar die ervaring en snapte je niet waar je zo bang voor was geweest. Diep van binnen weet je dus dat je dit ook wel kunt!

angsten overwinnen 3

Doe het!

Ja, dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar de enige manier om je angsten echt te overwinnen is door de confrontatie aan te gaan. Ga niet in een keer van nul naar honderd, maar push jezelf om kleine stapjes te nemen. Ben je bang voor hoogtes? Beklim dan eerst een hoogte in een relatief veilige omgeving, bijvoorbeeld de Dom in Utrecht, voordat je jezelf gelijk dwingt om te abseilen van de Euromast ;).

Dan heb je grotere kans dat je je angst kan overwinnen en dus de volgende keer een stapje verder durft te gaan. Belangrijk is dat je je angsten niet uit de weg gaat. Zo maak je ze vaak alleen maar groter!

Hoe overwin je je angsten

Hopelijk helpen deze tips je om met je angsten aan de slag te gaan. Heb jij je ticket al besteld?Nee??? Koop je ticket hier!

Enne, die enge Wipeout baan hé, zie ik je daar?! Dan overwinnen we samen onze angsten!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek