Wist jij deze 6 feitjes uit het boek?

De 15-seconderegel, de monkeymind en het schouderklopje zijn inmiddels veel gebruikte termen die ik en mede ochtendgekkies op Instagram, Facebook en in de Dear Good Morning community gebruiken. Natuurlijk draait het boek van Dear Good Morning om meer dan alleen binnen 15 seconden uit bed springen en jezelf klaarmaken voor de dag, daarom bespreek ik graag 4 feitjes met je uit het boek die je wellicht nog niet wist.

Slaapcyclus

Wist je dat je slaap uit verschillende fases bestaat? Deze fases heten de inslaapfase, lichte slaap, diepe slaap en remfase. Elke fase draagt bij aan een ander herstelproces van het lichaam. De vier fases vormen samen een cyclus die in totaal 90 tot 120 minuten duurt. Om energiek op te kunnen staan is het belangrijk dat je jouw slaapcyclus gemiddeld ongeveer 5 keer goed doorloopt. Je zou dus kunnen zeggen dat je met 8 uur slaap heb je voldoende tijd om deze cyclussen goed te doorlopen. Weet wel dat het enorm kan verschillen. Sommigen hebben genoeg aan 6 uur (uniek) en anderen hebben juist meer dan 8 uur nodig. In het boek lees je alles over slaap en hoe je kan ontdekken hoeveel uur jijzelf nodig hebt.

Beter slapen

Beter slapen heb je zelf in de hand. In de avond geen koffie drinken en je schermtijd verminderen voor het slapen gaan zijn bekende weetjes, waardoor we minder goed slapen. Wat veel van ons echter niet weten is dat je overdag al kan beginnen met kleine aanpassingen in je ritme waardoor je in de avond beter slaapt. Denk bijvoorbeeld aan elke dag zo veel mogelijk buiten komen. Je biologische klok is namelijk enorm blij met natuurlijk licht en frisse lucht. Regelmatig buiten komen zorgt er voor dat je melatonine (het stofje waardoor je in slaap valt) beter gereguleerd wordt.

De waarde van sport

De waarde van sport wordt vaak enorm onderschat. Wist je namelijk dat sport wel 79 positieve effecten heeft?! Om al deze effecten in kaart te brengen kwam het Human Capital Model van Richard Bailey met zes kernwaarden: fysieke-, emotionele-, sociale-, persoonlijke-, intellectuele- en financiële waarde. Ik hoor je nu denken: “Huh?! Kan ik dus rijk worden van sport?.” Helaas, krijg je geen geld toe als je iedere ochtend je bed uit springt om te sporten. Maar door iedere ochtend te sporten ga je jezelf wel krachtig, sterk en goed voelen, waardoor je in staat bent meer verantwoordelijkheid te nemen. En als jij je krachtig en sterk voelt dan kan je jezelf ook beter neer zetten bij je baas of opdrachtgever. Dus sta op, ga sporten en ga het gesprek aan over een salarisverhoging ;)

Negatieve mindset

Wist jij dat wij als mensen zo’n 40.000 gedachten per dag hebben, waarvan 70% negatief is. WOW bizar he! Deze negatieve gedachten komen door ons overlevingsinstinct. Vroeger toen we nog met pijl en boog ons eten verzamelden om te overleven, moesten we natuurlijk elk moment alert zijn voor alle mogelijke gevaren. Nu dat niet meer nodig is, wordt het eens tijd dat we gaan oefenen met positief denken!

Opdrachten in de ochtend

Het boek staat vol met opdrachten die er uiteindelijk voor zorgen dat jij je ochtendroutine goed kan invullen. Zo begin je eerst met het in kaart brengen van je slaap. Hiervoor breng je jouw avondroutine in kaart en bereken je hoeveel uur slaap jij per nacht nodig hebt. Vervolgens ga je aan de slag met stapje voor stapje eerder op staan. Met de extra tijd die je eerder opstaat kan je nu gaan sporten. Door alle schema’s in te vullen ontdek je welke routine voor jou het beste werkt. Heb je jouw perfecte ochtendroutine gevonden? Dan houd je een 66 dagen afvinkschema bij. Door 66 dagen onafgebroken met je routine bezig te zijn, wordt het een standaard om vroeg op te staan en te gaan sporten.

Succesverhalen

Oprah, Mark Zuckerberg, Jack Dorsey, Bill Gates en Lienke de Jong hebben allemaal één ding gemeen: een ochtendroutine vol beweging en beweren daardoor succesvol te zijn geworden. Nou zijn Oprah, Mark, Jack en Bill misschien een stapje boven gemiddeld, maar ook op kleine schaal lees ik vaak terug dat een ochtendroutine helpt bij succes. In het boek interview ik daarom 9 Nederlanders die hun succes hebben te danken aan de energieke ochtenden. De geïnterviewden verschillen van jonge twintigers in de bloei van hun sport of carrière tot vaders en moeders die nu thuis bij hun gezin energieker en vrolijker zijn.

Ben jij nieuwsgierig geraakt door deze feiten over slaap, sport en mindset? In het Dear Good Morning ochtendboek wordt er nog veel meer hierover besproken. Laat hieronder in de reacties weten welk feitje jou het meest verraste.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek