Wist jij dit over SPORTBH’S?

Ik snapte nooit waarom er zoveel verschil zit in sportbh’s. Als blogger krijg je vaak kleding opgestuurd en ik lieg niet als ik zeg dat ik veel sportbh’s heb. Elke ochtend pak ik er even snel eentje uit de lade en trek hem aan. Totaal niet nadenkend over wat zo’n bh eigenlijk voor functie heeft. Totdat ik het volgende te horen kreeg.

Ik zat vorige week op het hoofdkantoor van Perry. Geweldig nieuws, want ook dit jaar mag ik weer met Perry samenwerken. Onze eerste samenwerking draait om het dragen van de juiste sportbeha, want veel vrouwen doen dit helaas nog niet. Toen ik op het hoofdkantoor zat, kreeg ik drie soorten sportbh’s voor mijn neus geduwd. Ze vroegen mij of ik het verschil wist tussen de drie bh’s en of ik ook wist hoe belangrijk het was om de juiste sportbh te kiezen. Uh shit.. nee. Wat ze me toen vertelden.. Oei!

Je borsten kunnen verplaatsingen tot 14 cm ondergaan wanneer er geen ondersteuning aanwezig is tijdens het trainen (bron). Onvoldoende borstondersteuning, in combinatie met overmatige borstbeweging, is de meest waarschijnlijke oorzaak van pijnlijke en gevoelige borsten na het sporten (bron). Dat er dus voor elke sport een ander niveau van ondersteuning nodig is, heb ik nooit geweten, jij?

Sportbh op 3 niveaus

Er zijn drie soorten sportbh’s op verschillende niveaus: low, medium en high. Kun jij meteen al raden welke sportbh’s van jou in welke categorie horen? Ongeacht mijn workout, pak ik dus de eerste de beste sportbh die ik kan vinden. Terwijl dit dus onwijs veel verschil kan uitmaken.

3 niveau's sport BH's

Oh en toen ik zei “maar wat een gedoe, kan ik niet gewoon mijn dagelijkse bh dragen?” kreeg ik te horen dat “uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat een goede sportbeha tot wel 74% van de bewegingen opvangt. Bij een gewoon exemplaar is dit slechts 38%”. En toen begon ik me wel een beetje af te vragen of ik ondertussen niet te laat was en mijn borstweefsel dusdanig is verkloot dat alles over een jaar hangt.

Bewustwording

Zo snel zal het natuurlijk niet gaan en het hangt er ook helemaal van af hoe groot je borsten zijn. Wel is het verstandig om hier eens vaker bij stil te staan en na te denken over je sportbh-keuzes. Nog een weetje: Het is verstandig om je sportbh’s iedere 7 maanden te vernieuwen. SAY WHAT? Ja echt, door het wassen, het vele zweten en het uitrekken tijdens het sporten gaat de support er wat van af. En als je 100% ondersteuning wilt, zal je deze toch echt regelmatig moeten vervangen of meerdere bh’s afwisselend dragen. Alles voor de boobs right?

En dan heb je mij

Zo’n sportchick die hier dus nooit over nagedacht had. Er ook nooit mee bezig was. Simpelweg omdat ik er geen weet van had, maar ook te nuchter ben om echt te beseffen wat het effect voor later kan zijn. Ik heb veel medium support bh’s terwijl ik met mijn X-core lessen en met HIIT work-outs soms vaak moet springen en klappen moet opvangen met het lichaam, wat dus betekent dat ik dan sowieso een high support bh aan moet doen om mijn borsten te beschermen en ondersteunen.

Oke.. en nu?

No stress, je hebt nog tijd om veranderingen aan te brengen en om je sportbh’s eens grondig te bekijken. Perry heeft een gigabreed aanbod in sportbh’s van merken als ShockAbsorber, INQ, Nike en adidas. Ze hebben in elke winkel een wand met alle sportbh’s bij elkaar onderverdeeld in verschillende support niveau’s, die jij dus na vandaag ook uit je hoofd kent.

Ik vond het zelf heel eng om zo’n medewerker aan te spreken maar voor hen is het een piece of cake. Geloof me. Als jouw sport prestaties omhoog gaan en jij beschermt je borsten, dan heb je het er wel voor over toch… om alvast de drempel laag te maken.. ze hebben alle soorten sport BH’s ook online en met de kennis die je nu het opgedaan kan je zelf experimenteren met de verschillende niveau’s.

perry sport biedt een groot hoeveelheid aan aan support BH's

Stiekem benieuwd nu… Heb je hier ooit bij stil gestaan? Zou je er nu wel meer over nadenken en op zoek gaan naar de juiste sportbh?? Ik zou het wel weten.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Perry.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

  1. Ik denk dat hoe groter je borsten zijn, hoe meer dit van belang is. En met mijn borsten die dus best groot zijn, merk je het meteen als je niet de goede bh aan hebt. Shock absorber for the win ?

    1. Hi Babs, ik denk ook zeker dat vrouwen met grotere borsten sneller last zullen hebben. Ik kende zelf shock obsorber nog niet, maar ik merkte ook meteen dat dit merk echt ideaal is voor “heftige” sporten.

  2. Was heel interessant om te lezen, ik heb nu een sport bh van de Hema ik vind die super fijn, en vooral omdat hun de enige zijn die sport bh’s verkopen met push up erin.

  3. Eerst waren mijn borsten minder groot en lette ik er minder op (zolang het maar lekker zat), een tijdje geleden merkte ik wel dat ik toe was aan anderen (en beteren), maar er is altijd wel een reden waarom ik het uitstel en er weer een tijdje niet aan denk (geen geld, ziek zijn, geen tijd,..).

  4. Yup… nu al een aantal jaar een shock absorber…. na maanden met h&m sportbh’ s rond gerend te hebben… wat deden mijn borsten altijd zeer… tot ik de shock absorber ging dragen….

  5. Ik draag eigenlijk altijd sport BHs, ook in het dagelijks leven naar werk of een feestje. Lichte ondersteuning voor m’n day-to-day (vooral omdat die vaak lager uitgesneden zijn en dus ook onder een shirtje met kage hals passen) en dan een high support bij t sporten. Maar na je blog vraag ik me eigenlijk af, is er ook een negatief effect bij een BH met (te) veel steun, bijvoorbeeld high support bij yoga of krachttraining?

    1. Hoi Angela! Een gewone BH geeft tijdens het sporten niet de ondersteuning die je nodig hebt, ook niet als je deze onder een sport BH of sport top doet. Een sport BH vangt de bewegingen op van je borsten tijdens het sporten en wanneer je deze over je gewone BH aandoet, dan zal de ‘druk’ op de gewone BH komen te staan. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek