Hoe kan je balans vinden?

Ik heb heel wat doelen gehoord nieuwe jaar. En 90% van deze doelen gaan over balans krijgen, zowel in voeding als bij sport. En daar is nogal veel mis mee.

Dat blijkt wel als ik met verschillende meiden praat. Op 3 januari 2017 jaar had ik een mini-event met een aantal van mijn trouwe volgers. Ik had een boekje meegenomen waarin we allemaal onze doelen voor 2017 noteerden. In de avond las ik het allemaal terug en 90% van de meiden had opgeschreven: “balans vinden in het leven.” WT$%F BALANS? Help!

Wat is het?

Balans is een heel breed begrip. Het staat voor verschillende aspecten en wordt bijvoorbeeld ook in de financiële wereld gebruikt. Het is groot en wellicht daarom een moeilijk woord om toe te passen.
Ik geloof er 100 procent in dat balans voor iedereen anders is.

Balans kun je proberen te vinden als je niet helemaal tevreden bent over je lifestyle en daar een twist aan wilt geven. Een verandering die ervoor zorgt dat je wat meer tevreden raakt over je leven. Dat je meer rust krijgt omtrent je lifestyle die je hanteert.

Die balans bepaal je zelf

Balans wordt voornamelijk gezien als de juiste combinatie van sporten, eten en genieten. En aangezien we – thank God – allemaal anders zijn, is deze combinatie voor iedereen anders in te vullen. En dat moeten we eerst begrijpen om vervolgens de juiste combinatie te vinden.

Voor mij zal het bijvoorbeeld helpen om vaker een geniet-moment toe te passen. Een moment waarop ik volledige rust pak en mijn werk aan de kant leg. Om meer naar mijn lichaam te luisteren.

Voor een ander kan het helpen om meer balans te krijgen in voeding. Een moment waarop je niet je calorieën gaat tellen, maar lekker pakt waar je zin in hebt, zonder na te denken of het wel “in je patroon” past.

Toen de meiden op mijn event al hun doelen aan het vertellen waren, waren mijn hersenen op volle toeren aan het draaien.
Het deed me denken aan mezelf. De afgelopen jaren heb ik veel geprobeerd. Geen toegevoegde suikers eten, veel meer groenten eten of alleen maar rauw voedsel eten. Het was vallen en opstaan om uiteindelijk een juiste combinatie te vinden tussen alles wat mij bezighield. Heb je de juiste combinatie gevonden, dan betekent het dus dat je 100 procent gelukkig zou moeten zijn.

En dat zijn we eigenlijk nooit. Niet voor langere tijd. Want wij mensen willen altijd meer. Krijgen andere gevoelens, krijgen andere verlangens of dromen. De één sneller dan de ander.
Je balans – de juiste combinatie – verandert continu.

Het antwoord 

Je moet erop vertrouwen dat je je hele leven bezig bent met het uitzoeken van wat het beste voelt voor jezelf. Maar zie het niet als “zoeken naar”, want dan wordt je leven wel heel zwaar beladen. Zie het als een journey. Een journey van uitproberen, toepassen, vallen en weer opstaan. Een weg naar geluk vinden om jezelf beter te leren kennen, je beter te  kunnen verwoorden en jezelf te ontwikkelen.

Balans is the key om jezelf gelukkiger te maken. De meiden die ik sprak willen allemaal gelukkiger zijn.
Minder focus op eten, of minder focus op sport of hun lichaam. Ze willen balans vinden om meer geluk te creëren.Dat is toch het mooiste dat er is?

Het is niet “even iets dat je doet”, het is een lifetime journey.
Omarm het en volg je eigen balans-pad.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken