Zelfverzekerd zijn, wat is dat precies?

Wil jij je zelfverzekerd voelen? Sterk in je schoenen staan? In de Dear Good Morning community werken we iedere maand met een thema waar we die maand extra aandacht aan besteden. Voor de zomermaanden juli en augustus is dat ZELFVERZEKERD DE ZOMER IN. Maar wat is dat nou precies, zelfverzekerd zijn? We got you!

Wat is zelfverzekerd zijn?

Zelfvertrouwen is de mate waarin jij vertrouwen hebt in je eigen kunnen. Geloven in jezelf. Vertrouwen hebben in wie JIJ bent! Durven te zijn wie je wil zijn en altijd op zoek zijn naar hoe je steeds dichter bij de kern van jezelf kunt komen. Je door niemand laten beïnvloeden op een negatieve manier, maar je eigen krachten en wensen ontdekken. Dat is zelfverzekerdheid.

Dear Good Morning - Zelfverzekerd zijn

Die eeuwige twijfels over jezelf

Twijfel jij soms ook aan jezelf? Dat is helemaal niet erg. Sterker nog, het is heel normaal om af en toe onzeker te zijn! Sommige mensen zijn van nature zekerder dan anderen.

Ook Lienke twijfelt wel eens aan zichzelf. Zo heeft Lienke jarenlang een onzekerheid gehad over haar voeten. Doordat ze er vroeger een opmerking over heeft gehad is zij gaan twijfelen aan haar eigen voeten. Hierdoor wilde Lienke tot twee jaar geleden haar voeten niet laten zien. Ze deed altijd schoenen of sokken aan, ook in de zomer. Tot ze besloot om twee jaar geleden dit te doorbreken en haar voeten te laten zien. Door dit te doen is Lienke zich steeds zelfverzekerder gaan voelen over haar voeten.

Het goede nieuws is: zelfverzekerder worden is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen. Iedereen kan hierin dus verbeteren.

Dear Good Morning - Zelfverzekerd zijn

Hoe ontwikkel je zelfverzekerd zijn?

In de Dear Good Morning community gaan wij in de maanden juli en augustus aan de slag met zelfverzekerd worden door ons te focussen op drie pijlers. Dit doen we door middel van elke dag te focussen op SPORTEN, MINDSET en VOEDING. Want, om zelfverzekerd de zomer in te kunnen moet je fijn in je eigen lijf zitten. Hierbij zijn sporten, mindset en voeding belangrijke pijlers. Door hier consistent op te focussen zal je zien dat je meer van jezelf gaat houden. Wij geven je tips en inspiratie in de Dear Good Morning community.

Om jou deze zomer te helpen om iedere dag op de drie pijlers SPORTEN, MINDSET en VOEDING te focussen maak je een checklist en vink je iedere dag deze pijlers af. Je mag zelf bepalen wanneer jij het de moeite waard vindt om een vinkje te zetten. Leg de lat niet te hoog. Dat je al bezig bent met zowel sport, mindset en voeding is al top. Denk bijvoorbeeld aan:

SPORTEN: 10.000 stappen per dag, wandelen, een workout doen.

MINDSET: Mediteren, bewust bezig zijn met grenzen verleggen, affirmeren.

VOEDING: Iedere dag gezond ontbijten, minimaal 400 gram groente eten, 3 liter water drinken.

Jij zorgt er zelf voor dat jij deze zomer straalt van binnenuit. Omdat je barst van de zelfverzekerdheid, omdat je goed voor jezelf zorgt en je lichaam waardeert en respecteert precies zoals het is. Omdat je luistert naar wat je lichaam écht nodig heeft op het gebied van sporten, mindset en voeding.

Dear Good Morning

Vertrouw in jezelf

Om in jezelf te gaan geloven kan het onwijs helpen om dit tegen jezelf te zeggen. Om je hierbij te helpen hebben wij een aantal mooie affirmaties voor je. Jij bent goed zoals je bent en je mag van jezelf houden!

In de maanden juli en augustus werken we met mooie affirmaties om te focussen op zelfverzekerd zijn:

? Ik ben trots op wie ik ben en waar ik voor sta.

? Ik omarm wie ik ben in zijn geheel.

? Ik mag zijn wie ik wil zijn.

? Ik hou van mezelf.

? Ik kan meer dan ik denk.

Jij bent prachtig! Nu mag je het ook laten zien! Wil je verder ingaan op dit thema? Meld je dan aan voor de community van Dear Good Morning. Hier kan je een XXL guide downloaden, krijg je toffe challenges en kan je live lessen en talks volgen gericht op het thema zelfverzekerd de zomer in.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek