Zo gebruik je een foam roller!

Om succesvol te kunnen sporten moet je ook voldoende rust en pauze nemen. Daarom heb ik actief herstel met behulp van een foam roller toegevoegd aan m’n trainingsschema. Ieder mens is verschillend en heeft zo zijn of haar eigen behoeftes, daarom heeft BLACKROLL verschillende herstel tools ontwikkeld op basis van de verschillende behoeftes. Welke foam roller past bij jou? En hoe kan je die gebruiken? Ik vertel het je in deze blog!

Dear Good Morning x Blackroll Foam roller
Deze foam rollers komen van BLACKROLL

Het doel van een foam roller

Ziet er leuk uit zo’n foam roller, maar wat is het doel daarvan? Een foam roller is een grote ronde buis van hardschuim waarmee jij jouw spieren en bindweefsel kan los masseren. Zo kan je hiermee in één keer een groot oppervlak van je spieren en bindweefsel los maken. Lekker effectief, houden we van! Je kan met een uitgebreide rolsessie van 5 – 10 minuten al het gewenste resultaat op jouw lichaam behalen. Maar naast foam rollers zijn er ook nog andere tools, zoals trigger tools of massageballen. Lees in deze blog het verschil tussen een foam roller en een massagebal.

Links is de massagebal en rechts de foam roller van BLACKROLL

They see me rolling

Er zijn heel veel verschillende soorten foam rollers en andere tools bij BLACKROLL verkrijgbaar. Zelf gebruik ik ook verschillende rollers, zoals je hier kunt zien. Maar welke herstel tool kan je nou het beste gebruiken? Zie je door de bomen het bos niet meer? We got you! Wij delen met jou wat onze favoriete foam rollers zijn!

They seeeee me rolling ? Ik heb thuis een hele collectie aan herstel tools liggen. Ik vertel je welke foam rollers mijn favorieten zijn en waarom.

De BLACKROLL STANDARD: dit is de moeder van alle foam rollers en dan ook meteen de meest gebruikte herstel tool. Deze is goed voor iedereen en je kan er bijna ieder lichaamsdeel mee masseren: de rug, nek, het bovenlichaam, bovenbenen, kuiten en scheenbenen.

De BLACKROLL MED: deze foam roller is qua form hetzelfde als de STANDARD, maar het schuim is 20% minder hard. Dat maakt dat deze foam roller vooral voor beginners – en iedereen die van zachter houdt – fijn is. Daarnaast is deze roller toegankelijk als je pijngevoelig bent en je voorzichtig en pijnvrij wilt trainen.

De BLACKROLL PRO: go pro! Voor alle ervaren rollers of mensen die minder pijngevoelig zijn is dit de foam roller die je moet hebben. Deze PRO foam roller is 50% harder dan de STANDARD en zorgt ervoor dat eenvoudige oefeningen de elasticiteit en prestatievermogen van spieren verhoogt. Level up!

De BLACKROLL TWIN: deze foam roller is fijn als je de tool vooral voor je rug wilt gebruiken. Door de holling in het midden kan je de spieren rondom je ruggengraat goed los rollen, zonder dat je pijn ervaart. Verder zorgt de balk in het midden dat de huid en het weefsel nog extra wordt gestimuleerd.

De BLACKROLL GROOVE: let’s groove tonight! De BLACKROLL GROOVE & de BLACKROLL GROOVE PRO foam roller hebben een gegroefd oppervlak, wat zorgt voor een vibratie-effect waardoor de doorbloeding extra wordt gestimuleerd en hardnekkige spierspanningen worden aangepakt. Ideaal om je spieren voor het sporten op te warmen.

Oefeningen die je thuis kan doen met een foam roller

Ik hoor je al denken: ja heel leuk Lienke, al die foam rollers, maar hoe gebruik je die rollers dan? Daar helpt Dear Good Morning je natuurlijk bij. Er zijn superveel oefeningen die je kan doen, daar hebben we een video over opgenomen die je terug kan vinden in de Dear Good Morning Community. Een van mijn favoriete oefeningen is die voor je bovenbenen. Rollen maar met die bovenbeentjes!

Dear Good Morning x Blackroll Foam roller
  1. Ga op de grond liggen in een sideplank positie op je elleboog.
  2. Leg de roller onder bij je heup en leg je onderste been op de foam roller.
  3. Ga met de rest van je lichaam in een sideplank positie staan en rol de roller tot de bovenkant van je knie.
  4. Herhaal deze beweging en doe daarna hetzelfde bij je andere been.

Dit is een van de vele oefeningen die je kan doen met behulp van de BLACKROLL foam rollers & tools. Wil jij meer tips over het gebruik van deze producten? Word lid van de Dear Good Morning Community en krijg toegang tot exclusieve herstel video’s en meer!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search